Treći nastavak strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu

Prvo mjesto na svim svjetskim listama najprodavanijih naslova unaprijed je rezervirano za autora najpopularnijih dječjih serijala na svijetu – ‘Kapetan Gaćeša’ i ‘Čovpas’. Dav Pilkey neizostavni je dio svakog odrastanja, a sada se najmlađi čitatelji imaju priliku upoznati s trećim nastavkom strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu ‘Čovpas – Priča o dva gada’.

Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije pokazati da je Čovpas najbolji i najgori od svih pasa. Na renomiranoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, ‘Čovpas – Priča o dva gada’ u prijevodu Ozrena Doležala dobio je visoku ocjenu – 4,52 od maksimalnih 5. Na hrvatski jezik preveden je treći nastavak omiljenog dječjeg strip junaka Čovpasa.

U najnovijoj avanturi čovjekolikom psu prijeti dvostruka nevolja koju samo on zna i može riješiti. Čovpas će se morati dvostruko jače potruditi da pobijedi dvije krznene prijetnje i ostane vrhunski policajac-pas. Autor popularnog serijala, Dav Pilkey svjetski je fenomen dječje književnosti. Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, Čovpas svakoga dana osvaja sve veći broj malih čitatelja. Priče o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 21 svjetskog jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 13 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala.


Pilkeyju je u ranoj životnoj dobi dijagnosticirana disleksija i poremećaj pažnje i koncentracije, zbog čega je često nailazio na nerazumijevanje u školi. Bijeg od problema nalazio je u svojim crtežima, zbog čega je već u drugom razredu osnovne škole nastao prvi nastavak planetarno popularnog serijala o Kapetanu Gaćeši. Učiteljica ga je tada poderala i rekla mu da ne može ostatak života provesti crtajući blesave stripove. Srećom, Dav je nije ozbiljno shvatio jer je samo serijal o Kapetanu Gaćeši prodan u nevjerojatnih 80 milijuna primjeraka i preveden na više od 28 jezika. Za Kapetana Gaćešu Pilkey je dobio nagradu Disney Adventures Kids’ Choice Awards.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI