U JELU S PLODOVIMA MORA NE MOŽETE POGRIJEŠITI: Odličan mediteranski recept za ljetovanje

Za mediteranski ručak čija je priprema brza i jednostavna trebat će vam sljedeći sastojci:

1 luk
šalica riže
pakiranje morskih plodova
1 dl bijelog vina
vegeta, sol, papar, timijan
malo maslaca
peršinov list

Priprema:

Na tavicu stavite maslinovo ulje koje grijte na vatri. Na ulje stavite narezani crveni luk i to prodinstajte. Dodajte šalicu riže i na suho je pržite s lukom nekih pet minuta uz lagano povremeno miješanje. Nakon toga zalijte rižu vodom (omjer riže i vode neka bude otprilike 1:3), lagano dinstajte uz dodavanje malo po malo vode koje nikad ne smije biti previše, tj. riža ne smije puno plivati.

Zatim dodajte plodove mora iz kojih treba izvaditi one crvene surimi štapiće koji se brzo raspadnu, tako da njih treba dodati tri minute prije kraja. Onda idu začini po želji (sol, papar, vegeta, timijan, lovor ili odaberite neki začin po ukusu). Nastavite dinstati i dodajte 1 dl bijelog vina. Riža ne smije biti prekuhana, mora biti “al dente” ili idealne čvrstoće. Potkraj se dodaje kriška maslaca (obavezno), peršinov list i surimi.



Istim receptom možete pripremiti i rižoto od lignja, kozica ili školjki.

To je to. Dobar tek!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI