U Rijeci otvorena izložba pola stoljeća s Alanom Fordom

Izložba posvećena kultnom stripu Alan Ford autora Magnusa i Maxa Bunkera otvorena je u srijedu u galeriji Kortil Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci.

Izložba nosi naziv “Pola stoljeća s Alanom Fordom” i priređena je u sklopu 19. izdanja Dana talijanske kulture Generalnog konzulata Italije u Rijeci i 20. izdanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu. Prije Rijeke, ova izložba bila je postavljena u Milanu. Autor postava je Luca Bertuzzi.

Prati povijest ovog stripa, jednog od najomiljenijih stripova u Hrvatskoj, a ujedno jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija talijanskog stripa u seriji. Izložene su izvorne table stripa, primjerci prvih brojeva, specijalnih izdanja i knjiga. Detaljno su opisani svi glavni likovi, članovi grupe TNT, njihovi suradnici i neprijatelji.

Na otvorenju su o značenju ovog stripa i njegovu utjecaju na vlastite živote govorili slovenski antikvar i ljubitelj Alana Forda Rok Glavan, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini.

Otvaranje izložbe je održano uz pridržavanje mjera protiv širenja koronavirusa, tako da je zbog ograničenog broja posjetitelja unutar galerije, gotovo stotinjak onih koji nisu uspjeli ući čekalo u redu dulje od 45 minuta.



Izložba ostaje otvorena do 30. listopada, a ulaz je slobodan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI