Ova slastica priprema se brzo i jednostavno.
Sastojci:
200 ml bijelog vina
300 ml ulja
1 prašak za pecivo
600 g brašna
džem od šipka (može i bilo koji drugi)
oko 200 g šećera u prahu
1 žličica mješavine začina (anis, cimet, klinčić, vanilin šećer, muškatni oraščić)
Priprema:
U posudu ulijte vino, ulje, prašak za pecivo i žličicu začina. Sve sastojke sjedinite žlicom. Dodajte prosijano brašno i zamijesite testo.
Valjkom za tijesto razvucite koru debljine od sedam do osam milimetara.
Modelom za kolačiće ili čašom napravite krugove u tijestu i stavite ih u lim za pečenje. Lim stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.
Vanilin kiflice su pečene kada lagano dobiju boju.
Na vruće kolačiće stavite malo džema i spajajte dva po dva kruga. Tako spojene kolačiće, dok su još tople, pospite šećerom u prahu u koji ste dodali žličicu začina.