Večer zagrebačke šansone uz izložbu

Hrvoje Hegedušić otpjevat će neke od najpoznatijih zagrebačkih šansona, a Hana Hegedušić čitati poeziju Zvonimira Goloba i Željka Sabola

U prostoru izložbe Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno (MSU), u četvrtak, 6. prosinca, u 19 sati, Hrvoje Hegedušić otpjevat će neke od najpoznatijih zagrebačkih šansona, a Hana Hegedušić čitati poeziju Zvonimira Goloba i Željka Sabola. Koncert je dio ciklusa ‘Život je susret’, posvećenog životu i stvaralaštvu slikarice Jadranke Fatur, naše najvažnije predstavnice hiperrealizma.

U razdoblju sedamdesetih i osamdesetih godina 20. stoljeća Jadranka Fatur naslikala je neke od najljepših slikarskih razglednica Zagreba, poput “Autobus za Cmrok”, “Telefon”, “Piroške” i “Autobusni kolodvor” i dr., koje se mogu vidjeti na izložbi. Te su slike postale ikoničke i mnoge ih se generacije sjećaju kao prizora grada koji je u međuvremenu iščeznuo. U ozračju izložbe koja priziva ta prohujala vremena i nostalgične prizore, želja nam je dočarati onaj davni duh Zagreba koji su obilježile i zagrebačke šansone.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI