VEDRANA RUDAN O RAZVEDENIM ŽENAMA: ‘Boje ih se muškarci jer im iz očiju viri potreba za ku*cem’

Foto: Wikimedia Commons

Spisateljica Vedrana Rudan na svom je blogu objavila novi tekst “Kako umrijeti bez stresa – Rat poraženih” u kojemu postavlja pitanje i daje savjet razvedenim ženama: “Ne razumijem bivše žene. Gdje vam je ponos, cure? Opustite se. Mržnja ubija. Izaberite život”, poručuje Rudan.

“Razvedeni muškarci ispunjavanje rubrike lakše podnose. Razvedene žene uvijek su gubitnice. Ne vole ih udane jer su prijetnja, boje ih se muškarci jer im iz očiju potreba za kurcem viri. Zato godinama ostaju sjediti na istom kauču uz istog muža…”, piše Rudan, te opisuje:

“Kad cjepanica ode tako daleko da se i formalno razvede, žena kreće u rat za imovinu. Ne da ni žlicu ni viljušku. O dijeljenju jedine zajedničke nekretnine da se ne govori. Izdaja se mora platiti. To znaju svi napušteni. Jebe se njima za zakon. Duševna bol koju osjećaju kad izgube nešto što ih godinama ne zanima nema cijenu. Tebi ljubav, gade, meni nekretnina.

Monstrum ne pristaje na takvu podjelu. Pred njim nije ostalo mnogo sretnih dana, želi sebi i svojoj dragoj kupiti stančić u kome će, daleko od zlobne gomile, opušteno izmjenjivati tekućine ili se samo držati za ruke. Bivša žena u ratu do istrebljenja bivšeg muža nije sama. Dječica nude rješenje: “Tata, više ne voliš mamu. Daj kuću nama. Nas moraš voljeti.“

“Zašto ostavljene žene pate? Godinama žive uz muškarca koji ih žestoko ne zanima. Pa ipak? Gubitkom muža izbrisat će se i oznaka udana? Osjećat će nelagodu kad bude ulazile u bolnicu? Ne pada im na pamet da nikad neće ući u bolnicu ako njega bez frke puste niz vodu?”, pita se Rudan.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI