(VIDEO) CAPAK DOŠAO NA ORIGINALNU IDEJU: Ovako na cijepljenje pozivaju Šprajc, Huljić, Bebek, Ida Prester: ‘Ako vam je stalo do vas i nas, cijepite se’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva intenzivirali su kampanju cijepljenja građana protiv COVID-19 serijom video poruka na društvenim mrežama.

Tako su napravili seriju video spotova u kojima poznate osobe iz javnog života Hrvatske govore o svojim iskustvima s epidemijom i cijepljenjem protiv koronavirusa.

Spotove je napravio poznati glumac i režiser Dejan Aćimović.

Svi protagonisti videa govore o svom viđenju i razlozima kako zaštititi svoje i tuđe zdravlje, te zašto u cjepivu i cijepljenju vide najučinkovitiju mogućnost da se nadvlada pandemija i život vraća u okvire sigurnosti kakvoj većina stanovnika svijeta teži već drugu godinu.

“Ovakvom kampanjom u kojoj poznate osobe iz javnog života potiču svoje sunarodnjake da se povećava broj cijepljenih osoba Hrvatska postaje dio zajednice država Europske unije koje teže da se dosegne broj onih koji će primljenim cjepivom omogućiti stvaranje kolektivnog imuniteta kao poželjnog cilja u učinkovitijoj zaštiti od zaraze, posebno od težih oblika bolesti i smrtnih posljedica”, kaže ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ustanove koja je nositelj programa cijepljenja protiv COVID-19 kojeg je krajem prethodne godine usvojila Vlada Republike Hrvatske.



Uz to, HZJZ na svojim mrežnim stranicama nudi pregršt informacija o načinima sprječavanja zaraze i njenog širenja među građanima, kao i odgovore na mnoga pitanja koja postavljaju građani u vezi cjepiva, njegovih učinaka u zaštiti od COVID-19, ali i mogućih nuspojava ili eventualnih utjecaja na zdravlje osoba u budućnosti.

Video spotovi emitiraju se na Youtubeu, Facebooku i Instagramu, a poruke prenose i drugi mediji kako bi doprle do što većeg broja osoba širom Hrvatske. Cilj je potaknuti što više građana da dobiju informacije o učinkovitosti cjepiva u zaštiti njihovog zdravlja i smanjivanju mogućnosti daljnjeg širenja zaraze na druge ljude. U otvorenoj zemlji kakva je Hrvatska, kao jednoj od najprivlačnijih turističkih država Mediterana, posebno je važno postići što veći stupanj zaštite kako domaćeg stanovništva i djelatnika u turizmu, tako i gostiju koji u velikom broju borave ili su u dolasku na jadransku obalu u jeku glavne turističke sezone.

U spotovima koji su do sada objavljeni pojavljuju se Zoran Šprajc, Željko Bebek, Tonći Huljić, Ida Prester, Andrija Jarak i mnogi drugi.

“Ako mislite da vam maska dobro stoji, ne morate se cijepiti, ako vam nije stalo do druženja, grljenja, ako vam nije stalo da epidemija jednom završi, nemojte se cijepiti. Ako vam je stalo do vas i svih nas, cijepite se”, poručio je Šprajc.

Do sada objavljeni spotovi dostupni su na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/poznati-za-cijepljenje/

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI