Vlakom iz davnina u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić

wikimedia

Manifestacija “U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić”, koja se tradicionalno održava u Slavonskom Brodu, ove je godine obogaćena putovanjem vlakom u kojemu će se posjetitelji moći družiti s likovima iz djela najpoznatije hrvatske spisateljice bajki, gledati animirane filmove i čuti neke od najljepših bajki.

Na putovanje se kreće 7. travnja, a s posjetiteljima će Vlakom iz davnina od Zagreba do Slavonskoga Broda, gdje je Ivana Brlić Mažuranić napisala neka od svojih najpoznatijih djela, putovati Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz “Priča iz davnina”.

Putnici će u vlaku moći sudjelovati u posebno osmišljenom programu interaktivnih pričaonica i kreativnih radionica, a po dolasku u Slavonski Brod očekuje ih Piknik iz davnina, kreativne fotkaonice, brojne radionice te koncert zagrebačkoga etno benda Balkalar.

Inicijator i pokrovitelj manifestacije je Grad Slavonski Brod, a suradnici na projektu su umjetnica Helena Bulaja Madunić, Laboratorij Zabave te Hrvatske željeznice.

Neizmjerno sam ponosan što smo ove godine značajno osuvremenili i razigrali svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić, učinivšti program još bogatijim i raznovrsnijim što će zasigurno privući još više posjetitelja iz cijele Hrvatske”, rekao je tim povodom gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara.Putnike iz Zagreba i drugih gradova na putu prema Slavonskom brodu kroz pratit će pripovjedači, glumci, glazbenici, ilustratori, animatori i snimatelji StoryLand.Express posade, na čelu s umjetnicom Helenom Bulaja Madunić.

Manifestacija će se održati od 7. do 13. travnja, a kako se najavljuje u priopćenju, u subotu 6. travnja u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu prikazivat će se animirani filmovi nastali po djelima Ivane Brlić Mažuranić.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI