Zagrebačka kazališta za djecu ponovo otvaraju vrata

Foto: Cropix

Nakon dvomjesečne pauze Zagrebačko kazalište lutaka, te Gradska kazališta Trešnja i Žar ptica najavljuju ponovno otvaranje svojih vrata za publiku, uz osigurane uvjete epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kako bi se djeca u kazalištu osjećala sigurno i ujedno se dobro zabavila uz svoje najdraže predstave, kazališta su uvela posebne mjere radi sprječavanja zaraze bolešću covid-19. Da bi se omogućilo održavanje fizičkog razmaka smanjena su gledališta, a posjetitelje se moli za razumijevanje i pomoć u provedbi preporuka vezano uz održavanje potrebnog razmaka kako u samom prostoru kazališta, tako i ispred i oko njega.

Nakon više od dva mjeseca, kazalište Trešnja svoja vrata za publiku ponovno otvara 31. svibnja s hit predstavom “Ivica i Marica” redateljice Lee Anastazije Fleger. Premijerno izvedena u studenom 2019., predstava “Ivica i Marica” zanimljiva je adaptacija jedne od najpoznatijih bajki braće Grimm, uz obilje igre, glazbe i šarenila, ne skrivajući sva iskušenja kroz koja prolaze njezini junaci. Broj ulaznica je ograničen na 70.

Gradsko kazalište Žar ptica poslije duže pauze vraća se svojoj publici manifestacijom “Žar ptica od ❤️Zagrebu”, koju 30. svibnja u paviljonu parka Zrinjevac otvara predstava “Ti i ja mali medo”.

“Tu manifestaciju posvećujemo Zagrebu i njegovim najmlađim stanovnicima, s kojima želi proslaviti ponovna kazališna druženja i Dan grada, kojem ove godine više nego ikad treba naša ljubav. Upravo zato, naša dva Medeka, Berislav Tomičić i Vesna Ravenšćak Lozić, zajedno će s djecom pjevati, plesati i poslati poruke nade, ljubavi i optimizma iz samog srca našeg grada”, poručuju iz Žar ptice.



Već sljedeću subotu, 6. lipnja u 11 sati, na Zrinjevcu, s djecom će se družiti Žar pticin Antuntun, koga prema poznatoj pjesmi Grigora Viteza “Kako živi Antuntun igra” Ante Krstulović. Manifestacija se u nedjelju, 14. lipnja, nastavlja u Bijeničkoj 97, kada će ispred kazališta djeci iz kvarta i svima koji dođu Žar ptica darovati još jednu izvedbu Antuntuna. U slučaju kiše predstave se otkazuju.

Zagrebačko kazalište lutaka – ZKL prvu će predstavu nakon dvomjesečne pauze imati već u subotu, 23. svibnja, kada će ponovno otvorenje kazališta otvoriti predstava “Medo Đuro kod zubara”. Program 26. svibnja nastavlja “Maca Papučarica”, a 28. svibnja predstava “Tko je Videku napravio košuljicu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI