KUM VLADIMIRA ŠEKSA OSTAJE NA ČELU USTAVNOG SUDA: Zanimljiv je popis onoga što sve posjeduje

Patrik Macek/PIXSELL

Vijest o tome da Miroslav Šeparović ostaje na čelu Ustavnog suda nije iznenadila nikoga tko prati događanja na domaćoj pravosudnoj sceni, to se kako kažu naši sugovornici očekivalo. Naime, Ustavni sud na zatvorenoj sjednici tajnim glasovanjem potvrdio je Šeparoviću još jedan mandat u trajanju od četiri godine.

Inače je Šeparović na čelu Ustavnog suda od 2016-te godine, a medijske stupce posljednji je puta punio u jeku polemika s predsjednikom Milanovićem koji mu je spočitao kumstvo s HDZ-ovim doajenom Vladimirom Šeksom tvrdeći da je hrvatsko pravosuđe premreženo njegovim kadrovima. Nerijetko se u javnom prostoru potencirala imovina predsjednika Ustavnog suda koji zajedno sa suprugom posjeduje ušteđevinu od 10 milijuna kuna. Kao prvi čovjek Ustavnog suda Šeparović zarađuje oko 26 tisuća kuna mjesečno, no njegova supruga Ljerka u odvjetničkom uredu mjesečno je zarađivala 71 tisuću kuna, s tim da treba napomenuti da  gospođa Šeparović više ne radi, ali je unatoč tome prijavila štednju od 2,6 milijuna kuna te oko 815 tisuća eura.

Sam Šeparović štedi u raznim valutama pa tako na računu ima 135 tisuća kuna, 22,500 dolara i 163 tisuće eura. Međutim, prije nego što je sjeo u fotelju predsjednika Ustavnog suda Šeparović je zarađivao osjetno bolje no što je to sada slučaj pa je tako prijavljivao zaradu od preko 2,6 milijuna kuna na godišnjoj razini, tome valja pridružiti i članstva u saborskoj sigurnosnoj službi od kojih je godišnje ubirao 51.000 kuna, piše Dnevno.hr

Šeparović je zajedno sa suprugom suvlasnik pet stanova u Zagrebu vrijednih 7,9 milijuna kuna. Najveći je stan od 166,77 kvadrata, a najmanji od 53,05 kvadrata. Vozi se u Audiju vrijednom oko 40.000 kuna, a ima i još četiri pokretnine u vrijednosti od oko 10 tisuća kuna. Tu su i još dvije pokretnine od 60.000 i 16.000 kuna. Od najma stanova godišnje Šeparovići zarade po 74 tisuće kuna, a uz to suvlasnik je vikendice od 100 kvadrata u Sv. Jani vrijedne 370 tisuća kuna. Kuću s okućnicom od stotinu kvadrata posjeduje i u Blatu na Korčuli. Radi se o nekretnini vrijednoj 150 tisuća kuna.

U Prižbi, također na Korčuli posjeduje vikendicu od sto kvadrata vrijednu 740 tisuća kuna, a suvlasnik je poljoprivrednog zemljišta i dviju ruševina na Pelješcu površine 1,25 hektara, vrijedne 90 tisuća kuna. Tu popisu nije kraj jer u kartici sudac Šeparović navodi i tri pištolja, umjetnine i ručni sat Omega dobiven na dar.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI