Kuščević okrivio Hasanbegovića za odluku Koruške biskupije o Bleiburgu: ‘Njegovi nastupi pridonijeli su tome’

screenshot

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević optužio je u intervjuu za subotnji Večernji list bivšeg HDZ-ovca i sadašnjeg saborskog zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića da je svojim nastupima pridonio odluci Koruške biskupije oko mise na Bleiburgu ali i ustvrdio kako se, izjavom da iza odluke o zabrani mise stoji premijer Andrej Plenković, Hasanbegović pridružio komunikacijskom trendu tzv. fake news.

“Vidim da se Hasanbegović priključio komunikacijskom trendu tzv. fake news. Upravo je HDZ predložio i podržao vraćanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad Bleiburgom. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izričito podržava održavanje komemoracije, a bojim se kako su upravo nastupi Hasanbegovića pridonijeli takvoj odluci Koruške biskupije”, rekao je Kuščević.

Na Bleiburgu se, naglasio je, obilježava stradanje stotina tisuća nedužnih žrtava pogubljenih na raznim križnim putovima od strane zločinačkog komunističkog režima. “Sigurno da hrvatski narod ima pravo obilježavati tu tragediju. Koliko sam upoznat, u tijeku su pregovori između biskupija o modalitetu održavanja komemoracije do koje će, vjerujem, doći te se nadam da ću i ove godine nazočiti komemoraciji u Bleiburgu”, ustvrdio je Kuščević.

Komentirao je i najavu SDSS-ovog Milorada Pupovca da bi zbog spaljivanja lutke sa svojim likom na karnevalu u Kaštel Sućurcu mogao izići iz vladajuće koalicije, ocjenivši kako je Pupovac iskusan političar te kako “odbija vjerovati” da bi političke odluke donosio motiviran karnevalskim događanjima.

“Ne bih previše ulazio u komentiranje karnevalskih događanja, ali tradicija je u Dalmaciji za vrijeme poklada, na satiričan način, spaljivanje krnje s likom javnih osoba. Tako je bilo i u Kaštelima, nema tu govora mržnje. Pupovac je iskusan političar i odbijam vjerovati da bi političke odluke donosi motiviran karnevalskim događanjima te da bi takav događaj mogao prouzročiti izlazak iz koalicije”, ustvrdio je ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Kuščević.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI