Kuščević pojasnio vezu s HDZ-ovcem iz APN-a: Živim u njegovom stanu, ali niti sam ga tražio, niti sam ugovarao najam

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević za Jutarnji pojašnjava kako je istina da živi u stanu Krešimira Žunića na Maksimirskoj cesti 37, ali tvrdi da on kao ministar nije za sebe tražio konkretni stan.

“Ja kao ministar niti sam tražio stanove, niti ugovarao najam. Taj posao odrađuje glavno tajništvo Ministarstva za sve dužnosnike u Ministarstvu, pa tako i za mene”,rekao je Kuščević.

Stan je dobio nakon što je s mjesta ministra graditeljstva prešao na dužnost ministra uprave jer se Ministarstvo uprave nalazi na par minuta hoda od Žunićeva stana, a državni stan u kojem je dotad živio nalazi se na Britancu, blizu Ministarstva graditeljstva.

‘Pitajte Štromara’

Kada je pak riječ o prodaji POS-ovog stana Žuniću, trenutnom v.d.-u direktora APN-a, čija je smjena dogovorena odmah nakon otkrića RTL-a da je od APN-a kupio stan po povlaštenim uvjetima, Kuščević odgovara da se ta kupoprodaja dogodila za vrijeme ministra Predraga Štromara i da on s njom nema nikakve veze.

“Ugovor o kupoprodaji potpisao je direktor APN-a kojega je Štromar predložio i on je prava adresa za pojasniti detalje”, kaže Kuščević.



Slavko Čukelj, naime, direktor je APN-a još od tadašnje ministrice graditeljstva Anke Mrak-Taritaš dok je ona bila u HNS-u. Kada je ministar graditeljstva postao Kuščević, maknuo je Čukelja i Vladi predložio Gorana Bradića, donedavnog direktora zagrebačke Čistoće. Nakon što je HNS ušao u Vladu s HDZ-om, novi ministar Štromar ponovno vraća Čukelja na mjesto direktora kao HNS-ov kadar, iako on službeno nije član stranke. Žunić je svo to vrijeme bio zamjenik direktora, a kupoprodaja spornog stana dogodila se prošle godine za vrijeme Čukelja. Čukelj pak u studenom prošle godine daje ostavku, a Štromar Vladi predlaže Žunića za vršitelja dužnosti.

Podsjetimo, Žunić je zajedno sa svojim sinom po povlaštenim uvjetima za cijenu od 975 eura po četvornom metru prošle godine kupio stan u Zadru u Ulici Ive Mašine od APN-a u kojem je tada bio zamjenik direktora. Riječ je o stanu od 53 četvorna metra do kojeg je došao preko APN-ova programa poticane stanogradnje za samo 52.000 eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI