LARA JE NAJBOGATIJA DIONIČARKA U HRVATSKOJ! Zgrnula je silno bogatstvo, ali za nju su tek rijetki čuli…

Foto: 7dnevno

O pravima i zastupljenosti žena u politici i poduzetništvu nerijetko se progovara u javnom prostoru, no premda se o tome često govori, rijetke su žene koje se uspijevaju probiti na vrh u kojem u našoj zemlji još dominiraju muškarci. Premda je Hrvatsku donedavno vodila žena, odnosno bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, rijetke su dame koje poput nje prkose stereotipima. U skupinu takvih žena koje se stereotipima odupiru i pokazuju da se uspjeti ipak može svakako ulazi mlada i široj javnosti relativno nepoznata Dalmatinka Lara Puharić.

Lara je zapravo tri u jedan – mlada, sposobna i atraktivna. Rođena je u Makarskoj, a iako su za nju čuli rijetki u poslovnim vodama, Lara je na glasu kao najbogatija hrvatska dioničarka, što i nije čudno jer je donedavno bila u top deset dioničara Luke Ploče, spominjala se kao vlasnica 200-tinjak tisuća dionica Ingre, ali i kao jedna od deset najvećih dioničara Tiska.

U Luci Ploče ova je uspješna mlada žena imala 2728 dionica te se time nalazila na sedmom mjestu dioničara, raspolažući atraktivnim paketom jer je PPD preko Energije Naturalis uložio u otkup dionica na kojima se dobro zaradilo. Na istom, sedmom mjestu Lara je i u Tisku, gdje raspolaže sa 4007 dionica koje odlično stoje na burzi. Njezino se ime spominje i u Ingri, gdje je 2015. godine imala gotovo 200 tisuća dionica.

Foto: 7dnevno

Inače je Larin otac Jušte u Makarskoj, ali i u zainteresiranom dijelu hrvatske javnosti poznat kao jedan od najuspješnijih domaćih pokeraša, ali i vlasnik zagrebačkog lanca restorana Umami. S ocem Lara i u susjednoj Srbiji vodi tvrtku All Berries u kojoj, doduše, ima jedan posto suvlasništva. Većinski je vlasnik otac Jušte, postotak u tvrtki ima i Larina majka Vesna Puharić, kao i njezina sestra Paula. Direktor navedene tvrtke je izvjesni Dragan Vuković iz Srbije, što također nije čudno jer se tvrtka nalazi u Ivanjici, gdje je smještena farma na kojoj obitelj Juštine bivše žene Vesne često boravi. Uz to što borave na farmi, Puharići su ljubitelji putovanja i krstarenja, a na obiteljskom imanju uzgajaju sve vrste bobičastog voća koje se ondje suši, konzervira i zamrzava.

Inače je Jušte Puharić u medijima spominjan prije nekoliko godina kada je Porezna uprava tijekom nadzora primanja i imovine donedavnog predsjednika HNS-a Davora Šukera otkrila kako se zadužio za 838 tisuća funti, i to upravo kod Larina oca Jušte. Naime, Šuker je Zdravku i Mariju Mamiću posudio 12 milijuna kuna za jamčevinu, a porijeklo imovine objasnio je ušteđevinom.



Međutim, poreznici u to njegovo objašnjenje nisu povjerovali pa su ušli u trag Šukerovim vezama s Puharićem, utvrđujući da je bivši šef HNS-a na svom stanu u Opatiji kupljenom 2008. godine, nakon što je podigao kredit od milijun eura, imao i zabilježbu od 838 tisuća funti koju je napravio Puharić.

Porezna uprava tada je od Larina oca zatražila očitovanje o zabilježbi, a on je tvrdio kako je ona nastala na njegovu sporazumu o otplati duga koji je sa Šukerom sklopio i ovjerio kod javnog bilježnika krajem 2014. godine i kojom je ovaj poduzetnik od bivšeg šefa Hrvatskog nogometnog saveza stekao pravo na njegov opatijski stan, koji doduše nije jedina nekretnina na koju je Puharić stekao pravo.

Isto je ostvario i na njegovu zemljištu od 745 m2 u Zagrebu, a Šuker se potpisivanjem sporazuma usuglasio s time da će 838 tisuća funti ovom Makaraninu vratiti godinu dana od trenutka potpisivanja sporazuma. Premda Šuker to nije učinio u zadanom roku, Puharić mu nije sjeo na imovinu jer je po svemu sudeći vjerovao da će mu ovaj vratiti posuđeni novac. Kako se ta priča rasplela, nije poznato, no zato je poznato kako je Puharić poduzetnik, ali i vrhunski kockar o čijim se vještinama pričalo po cijelome svijetu, kao i o tome da je novac zarađen na ruletu ulagao u brojne tvrtke i nekretnine. Igrajući rulet, Larin je otac zaradio milijune koje je uložio u brodarstvo, nekretnine, restorane, energetski biznis, ali i u kupnju stanova, pa ih tako nekoliko posjeduje u Zagrebu.

Ovaj anonimni bogataš imovinu navodno ima i po Londonu, a navodno živi u vili u Bristi pored Gradca. Mlada dioničarka navodno živi u Zagrebu, no o njoj se u medijima ne može pronaći gotovo ništa.

Spominjalo je se prije desetak godina u kontekstu fizičkog izgleda, pa je tako ova atraktivna dama sada već davne 2011. godine proglašena jednom od najvećih ljepotica u regiji, gdje je ušla na listu od 25 najljepših djevojaka na ovim područjima.

Iz toga perioda datiraju fotografije koje malo koga mogu ostaviti ravnodušnima. Bez previše odjeće i tik uz more Lara pokazuje svoje atribute na kojima bi joj pozavidjele mnoge dame, baš kao što bi mnogi mogli pozavidjeti njezinu ‘nosu za biznis’. Mlada žena ciljano je uložila u dionice koje na burzi odlično kotiraju, a slijedom toga, daleko od očiju javnosti i znatiželjnika, uživa u anonimnosti i svojem bogatstvu.

Koliko s time imaju veze poslovi njezina oca, nije poznato, jer su izgleda oni načelno obitelj koja o luksuzu i luksuznom životu ne govori previše. Tako je Juštu Puharića prije 10-ak godina opljačkao jedan mladi nogometaš koji je bio u vezi s njegovom kćeri i iz sefa njegova stana u Zagrebu otuđio mu je sat Rolex i nekoliko desetaka tisuća eura. No Jušte Puharić želio je da to ostane podalje od javnosti.

Ne govori se u Hrvatskoj generalno previše o uspješnim i sposobnim ženama, bez obzira na njihove godine i poslove kojima se bave. I bivša predsjednica u fokusu je uglavnom bila zbog svojeg fizičkog izgleda, dok s njezinim nasljednikom Zoranom Milanovićem to nije slučaj, no mi smo očito takvo društvo, u kojem se onda i glavna akterica ove naše priče s razlogom odlučila držati podalje od reflektora, a opet duboko u unosnom, milijunskom biznisu, u kojem kotira kao najbolja i najuspješnija.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI