LAVROV ‘DUBOKO UVAŽAVA’ SRBIJU: Srbijanskim medijima poručio da zna da se vrši pritisak na Srbiju

Foto: Profimedia

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je kako Moskva zna da se na Srbiju vrši pritisak u vezi uvođenja sankcija Rusiji.

“Duboko uvažavamo srpski narod, srpsku kulturu, povijest, njihovu privrženost tradicionalnim prijateljima i sigurni smo da će oni nastaviti s pametnim izborom u ovoj situaciji”, kazao je Lavrov.

“Vidimo na Balkanu pokušaj SAD-a da nametne svoju hegemoniju”, izjavio je za srbijanske medije.

Istaknuo je da Rusija nikad ništa ne nameće silom kao što to čini Zapad putem ekonomskih i drugih ucjena.

“To nije pristojno, tako se ne treba ponašati ni u društvu, a ni na međunarodnoj sceni kad svima pokušavaju zavrnuti ruke”, ocijenio je Lavrov.



Rekao je da će se uvijek naći povod jer je cilj obuzdati Rusiji na strateškom planu, a jedino što je zapanjujuće u ovoj etapi je “eksplozija pećinske rusofobije koju lideri zapadnih država aktivno potiču”.

“U Europi se već događalo nešto slično i znamo kako se to završilo. Nema nikave izolacije Rusije. O njoj govore oni koji su se mentalno pomirili s diktaturom Zapada”, rekao je Lavrov.

“Znamo kakvim su ucjenama izložene te zemlje. Za nas to znači samo jedno, da se SAD plaši izolacije. Ako su već toliko uvjereni u svoje vrijednosti, onda neka svoje pozicije iznesu i puste druge zemlje da naprave svoj izbor. Neka biraju slobodno, bez ikakvog pritiska”, zaključio je Lavrov.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI