LAVROV UPOZORIO SAD O SLUČAJU GRINER: ‘Ako pribjegnu javnoj diplomaciji, to će biti njihov problem’

Foto: Guliver Images

Nakon što je američka košarkašica Brittney Griner osuđena na devet godina zatvora zbog posjedovanja droge, ruski šef diplomacije Sergej Lavrov istaknuo je kako je spreman pregovarati o razmjeni zatvorenika putem diplomacije.

“Spremni smo pregovarati o toj temi, ali u okviru kanala o kojemu su se dogovorili predsjednici Putin i Biden”, istaknuo je Lavrov.

“Odluče li Amerikanci još jednom pribjeći javnoj diplomaciji … to je njihova stvari i, čak bih rekao, njihov problem”, nastavio je.

Inače, Moskva je ranije kazala kako bi “megafonska diplomacija” Sjedinjenih Država mogla poremetiti napore u razmjeni. Američki predsjednik državni tajnik Antony Blinken i ranije je govorio o “značajnoj ponudi” za oslobađanje Amerikanaca zatočenih u Rusiji.

Podsjetimo, košarkašica Griner uhićena je 17. veljače u zračnoj luci Šeremetjevo u Moskvi jer su joj u prtljazi pronađeni ulošci za e-cigaretu koji su sadržavali ulje kanabisa. Kanabis joj je prepisan za ublažavanje bolova od kroničnih ozljeda.Facebook Comments

Loading...
DIJELI