Le Pen: ‘Imigraciju treba zaustaviti i islamistička ideologija mora biti iskorijenjena’

wikimedia

Predsjednica francuske stranke Nacionalno okupljanje Marine Le Pen izjavila je u četvrtak u Pragu da će nacionalne stranke predložiti 500 milijuna Europljana “novi europski sklad” na izborima za Europski parlament od 23. do 26. svibnja.

Savez populističkih stranaka s talijanskom Ligom Mattea Salvinija ili austrijskom Slobodarskom strankom mogu ostvariti dobre rezultate, ali prema mišljenju stručnjaka zapravo će teško surađivati jer su neke stranke previše usmjerene na svoje specifične nacionalne interese.

“Ovdje vidimo pojavu novog europskog sklada u kojem se nacionalne stranke okupljaju da bi 500 milijuna Europljana predložile novi okvir suradnje, novi plan i novi uzlet u budućnosti”, izjavila je Marine Le Pen medijima.

“Imigraciju treba zaustaviti i islamistička ideologija mora biti iskorijenjena”, rekla je i optužila Europsku uniju da financira masovnu imigraciju. “Islamizacija i globalizam su novi totalitarizmi koji prijete europskim zemljama”, izjavila je Le Pen u Pragu.

Njezin govor je zvučao poput govora koji je zamjenik talijanskog premijer Matteo Salvini održao početkom mjeseca u Pragu. Salvini nikada ne propušta priliku pozvati europske stranke krajnje desnice da se ujedine.



On planira ostvariti rezultat koji bi mu omogućio da u Europskom parlamentu bude prva politička skupina.

Stranke poput talijanske Lige, Alternative za Njemačku (AfD) ili danske Narodne stranke (DF) nadaju se ostvariti rezultate bez presedana zahvaljujući protuimigracijskoj kampanji.

Tijekom masovnog priljeva migranata češki SPD je privukao birače antimigracijskom i anti islamističkom politikom i zalažući se za suverenitet europskih zemalja.

Poput nizozemske stranke Geerta Wildersa koji želi “Nexit”, SPD poziva na “Tchexit”.

“Ako se EU ne može reformirati u demokratski blok, mi moramo izaći”, izjavio je Ivan David, psihijatar koji vodi listu SPD-a.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI