MA JE LI MOGUĆE? HDZ, SDP i SDSS bili su za taj prijedlog ! Bandić dobio prvu posmrtnu titulu, proglašen je počasnim građaninom!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pokojnog gradonačelnika Milana Bandića li su voljeli ili mrzili, uvijek je izazivao pažnju gdje god se pojavio i svaki njegov potez se gledao iz više kuteva. Bilo onih pozitivnih bilo negativnih. Mnogima je stao i na žulja ali mnoge je i zadužio.

A da ga se jako cijeni pokazalo se u Vrbovskom. Naime, Uz blagoslov HDZ-a i SDP-a, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić pokojnog Milana Bandića proglasio je na prekjučer održanoj sjednici Gradskog vijeća proglasio je počasnim građaninom.

Na to odluku žestoko je reagirao nezavisni vijećnik Dalibor Kratohvil ne vjerujući da je takvo nešto u tome gradu uopće moguće.

Mene je sram što sam član ovog Gradskog vijeća koje daje takvu nagradu Milanu Bandiću koji apsolutno ništa nije naporavio niti dao za ovaj grad, kazao je Kratohvil.

Poručio je još i da Grad Vrbovsko može biti sram da “jednom kriminalcu sa preko 200 kaznenih prijava daje nagradu za počasnog građanina”.



Uz Kratohvila jednako razjarenog i začuđenog stava su bili i vijećnici s njegove liste Nedeljko Kovačić i Damir Grgurić.

“Stavlja ga se u isti rang sa stvarno zasluženim građanima Vrbovskog”, istaknuo je Grgurić, a uz njih dvoje još je jedino bio Novica Vučinić iz SDSS-a kojeg zanima zašto se taji čiji je prijedlog bio da se Bandić proglasi počasnim građaninom. S druge strane, Jovan Trbović iz Unije Kvarnera je bio suzdržan. Mufiću i njegovim vijećnicima pridružio se PGS-ovac Ilija Vignjević ali i HDZ-ovci, pišu Gorske novosti.

Nije im kažu jednostavno jasno kako takvu titulu može dobiti “čovjek koji je bio u Remetincu i koji ima brojne optužnice DORH-a.”

No ono što pomalo čudi i što je potpuno iznenađujuće je da su i dvojica vijećnika SDP-a  Anton Burić i Marijan Rački i digli ruke za prijedlog da se Bandića proglasi počasnm građanino ovog grada u Gorskom kotaru. Koliko je to pametna odluka za dvojicu SDP-ovaca pokazat će skori lokalni izbori, jer svima je poznato kakvu su politiku SDP i njegova središnjica i stranačko vodstvo imale i vodile prema Milanu Bandiću i njegove političke ostvaštine. Ovo zasigurno nije ta i takva politika. Moguće da je ovo i zak da su zapečatili svoju političku sudbinu ka oporbena snaga u Gradskom vijeću u kojem nisu baš u protekle godine ostavili preveliki trag.

Nakon što je pao veo tajne i što se doznalo da je ovaj prijedlog došao od strane svih vijećnika Nezavisne liste Dražena Mufića,  on sam se osvrnuo na pitanje zašto je Bandić zaslužio biti počasni građanin Vrbovskog.

“Bandić je uvijek imao pozitivan odnos i osebujan način rada i uz takav rad nam je uvijek stigao doći i obići nas, kazao je Mufić prisjetivši se da je Bandić Vrbovskom dao svojevremeno i rasvjetu za Božić. Pohvali se Mufić da mu je bio i na sporovodu gdje je vidio koliki su ga ljudi voljeli od akademika do radnika i sugrađana te smatra da je Bandić sigurno jedan od onih koji tu nagradu zaslužje i to ne samo od Vrbovskog nego od cijelog Gorskog kotara”, objasnio je Dražen Mufić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI