MACRON ŠOKIRAN PADOM DRONA: ‘Moramo biti izrazito oprezni i ne možemo donositi konačne zaključke’

Screenshot

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u četvrtak je iz Bruxellesa kazao kako postoji suradnja između francuskih i hrvatskih oružanih snaga te je kazao kako su svi šokirani padom bespilotne letjelice u Zagrebu, prenosi Nova TV.

“Postoji suradnja između naših oružanih snaga i program, kao što znate, koji uključuje francuske avione Rafalee. To pokazuje francusku predanost radu na sigurnosti, uključujući i važu zemlju”, rekao je.

“Trebamo biti vrlo oprezni. Naravno, svi smo bili prilično šokirani. Mislim da ćete potvrditi da je to bilo samo nekoliko metara od studentskog doma. Vidio sam snimku koju su mi pokazali vaši čelnici. Radimo skupa s Hrvatskom kako bismo razumjeli što se dogodilo i kako bismo pripisali tu akciju”, dodao je francuski predsjednik.

“Izgleda da su i druge zemlje preletjeli slični uređaji koji su došli iz Ukrajine. U ovom trenutku moramo biti izrazito oprezni i ne možemo donositi konačne zaključke je li došlo do gubitka kontrole drona, otmice, pogreške ili je to napravljeno namjerno. U smislu solidarnosti pravila su dobro poznata i bila bi aktivirana u slučaju potrebe”, zaključio je Macron.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI