Maja Sever podivljala na Udrugu Glas poduzetnika, optužuje ih da prijete ljudima oružjem

Na Facebooku su zaratili Maja Sever i Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika.

Naime, HTV-ova novinarka Maja Sever je na Facebooku komentirala da joj se baš i ne sviđa da udruga Glas poduzetnika koristi ratne motive i retoriku u svojoj borbi za manje poreze, parafiskalne namete te veće poslovne slobode.

Radi se o fotomontaži koju je izradio karikaturist Ja Zmaj, a na kojoj su Dražen Oreščanin, Hrvoje Bujas, Vuk Vuković i Maruša Stamać kao likovi na plakatu za film Spašavanje vojnika Ryana.

‘Izvukli puške i kacige’

“Ok, došli smo do sljedeće faze. Prvo su dio radnika nazvali uhljebima jer eto zaposlili su se u javnom sektoru. Sada su izvukli puške i kacige i najavljuju bitku protiv tih ljudi. Hvala im. Nadala sam se da neće puškama po ljudima bar još par godina. Hrvoje Bujas, pušaka i prijetnji nam mnogima je zaista dosta”, napisala je Maja Sever Hrvoju Bujasu, jednom od osnivača Glasa poduzetnika.

“Ja mislim da tebe HDZ i SDP plaćaju da pišeš ovakve stvari i da pokušavaš razbiti jedinu suvislu inicijativu i udrugu koja pokušava ovaj uhljebistan pretvoriti u modernu europsku državu”, napisao je Oreščanin i zaključio da Maja Sever nema smisla za šalu te ustvrdio da oni prihvaćaju dobronamjerne kritike.



“Puške? Pa, kaj vam je ljudi? Pozivate na oružje protiv nečije mame ili starijeg brata? Protiv bilo koga? Ali puškama, oružjem, šljemovima?” nije dobronamjerna kritika nego pokazuje nerazumijavanje. Od toga je sve krenulo. Mislim da je ispravno s naše strane reagirati i objasniti da UGP ne poziva nikoga da uzme puške. Ovako su ljudi na grupi reagirali na objavu – 375 pozitivnih reakcija i Majina negativna”, napisao joj je Dražen Oreščanin iz UGP.

“Svevremenski uhljeb koja kritizira sve. A sve u životu je dobila kao i mater joj od KPJ”, “Maja Sereš”, “To je ona … uhljebarka od rođenja pa do groba … majstorica tehnike “appeal to emotion””, samo je dio reakcija koje su napisali članovi Facebook grupe Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0.

Maja Sever: Dobrovoljno se isključujem iz rasprave

“Na stranici Glasa poduzetnika sam komentirala da mi se ne sviđa ratni plakat s puškom u borbi protiv uhljeba. Za 24 minute neki od komentatora došli su do toga da mi pišu da odem u Srbiju ili Siriju, pa se dobrovoljno i svojevoljno jednostavno isključujem.

U ratu protiv zaposlenika u privatnom sektoru ni protiv poduzetnika nisam i neću, pa ću nastaviti život sretno bez pokušaja da kažem svoje mišljenje o temama vezanim za tu problematiku”, napisala je Maja Sever nakon nekoliko sati rasprave na Facebooku, piše Index.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI