Mala Jana Brčić prva je beba rođena u Hrvatskoj 2017.!

radiong.hr

Jana Brčić rođena je 1. 1. 2017. u 00:00:03 sati, teška 3250 grama i duga 50 cm

Prvo dijete koje je rođeno u Hrvatskoj u 2017. godini je mala Jana. Samo  nekoliko sekundi nakon što su se kazaljke na satu poklopile i ušli smo u Novu godinu, Jana je rođena u rodilištu u Novoj Gradiški.

Suze radosnice njene majke Ane i tate Marka Brčića, dežurnom timu novogradiškog rodilišta bile su najbolja zamjena za vatromet i slavlje. Rođenje je proslavljeno uz otvaranje šampanjca nakon kojeg su svi međusobno izmijenili najljepše čestitke. Jana Brčić, rođena  je 01.01.2017. u 00:00:03 sati, a teška je 3250 grama i duga 50 cm, javlja radiong.hr.

No, nije to prvi put da se u Novoj godini rodila prva beba u Hrvatskoj i to u Novoj Gradiški.To se dogodilo i 2015. godine.

– U Slavoniji se djeca žure poroditi kako bi se  barem donekle ublažila slika egzodusa iz ovih  krajeva. Iako nas veseli  da smo 2016. godinu završili  s jednakim  brojem poroda kao  i 2015 godinu, tužni smo jer svakodnevno gledamo  kako mladi ljudi, mlade obitelji s malom djecom napuštaju naše krajeve. Odlaze u  nepoznatu tuđinu s nadom za bolje sutra. Mislim da je krajnje vrijeme da se donesu i počnu primjenjivati  dugoročni strateški planovi za razvoj i napredak ne samo Slavonije nego i svih drugih opustošenih krajeva Hrvatske – rekao je između ostalog dr. Boris Lovrić, voditelj novogradiškog rodilišta.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI