MALENA KIARA OTPUTOVALA U AMERIKU: Otišla na eksperimentalno liječenje protiv zločudne bolesti

Foto: Kiara Goršić Facebook, Humanitarna akcija

Sedmogodišnja Kiara, koja boluje od teške maligne bolesti, otputovala je u ponedjeljak ujutro s roditeljima i sestrom Vitom u San Francisco na liječenje. Putuju preko Frankfurta, a već istoga dana imaju dogovor s liječnicom u Klinici u San Franciscu, gdje će se Kiara liječiti.

“U ponedjeljak popodne u San Franciscu već imamo ugovoren sastanak s liječnicom, tako da nećemo imati ni praznog hoda”, rekla je prije nekoliko dana Kiarina majka Matea.

Dodala je kako smještaj imaju u family houseu koji je udaljen dva bloka od bolnice.

“To je nešto poput Ronald McDonald smještaja. Za početak nam je to smještaj, a kasnije ćemo vidjeti. Zaista je nevjerojatno koliko nam se naših ljudi iz dijaspore javilo. Svi su se ujedinili sa željom da nam pomognu i beskrajno smo svima zahvalni. Na kraju smo doznali da tri šibenske obitelji tamo žive. Jedan poznanik od naše prijateljice koji živi u SF-u će doći po nas na aerodrom, dočekat će nas i odvesti do smještaja”, istaknula je Matea Goršić za Index.

Još jednom su stanovnici Hrvatske pokazali da imaju veliko srce jer je za Kiarino eksperimentalno liječenje dosad prikupljeno 18 milijuna kuna. Hoće li to biti dovoljno, znat će se uskoro, odnosno kad dobiju točne izračune troškova liječenja i boravka u SAD-u.



Podsjetimo, Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju ovdje lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i u to je nemoguće zadirati. U SAD, kako njena majka kaže, idu po šansu za borbu za život.

Inače, Kiara je do svibnja bila potpuno zdrava i bezbrižna djevojčica, a od ljeta se svim silama bori za život.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI