MALENICA OPRAVDAO REAKCIJE NA SLUČAJ KAFIĆ: ’Ovo je diskriminacija i govor mržnje’, traži reakciju društva

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Da je ponašanje vlasnika riječkog kafića koji je rekao kako članovi HDZ-a nisu dobrodošli u njegov objekt, ali i potez jednog medijskog portala koji je za pristup svojoj naslovnici postavio pitanje jeste li čovjek ili član HDZ-a, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, u Dnevniku HTV-a ocijenio je diskriminatornim. Štoviše proglasio je to govorom mržnje.

Istaknuo je kako su protiv navedenih slučajeva poduzete pravne radnje, a ne slaže se sa stavom SDP-a koji tvrdi kako je riječ o oštroj kritici vlasti. Malenica ponavlja kako je očito riječ o diskriminaciji i govoru mržnje.

“Kritike uvijek postoje. Ovdje se ne radi o sukobu jednog pojedinca niti sa premijerom niti sa Vladom, već je riječ o diskriminaciji jedne skupine”, jasno će ministar Malenica.

Upitan jesu li možda slučaju s kafićem pridali preveliku pažnju, ministar tvrdi kako nisu nego reagiraju na diskriminatorno ponašanje.

“Bitno je da dođe do reakcije u društvu da se osudi ovakvo ponašanje i da se ne prelije na jači govor mržnje ili fizičke radnje”, ističe.



Osvrnuo se potom i na izbor za predsjednika Vrhovnog suda pa rekao kako je bitno da predsjednik poštuje proceduru jer u protivnom djeluje protiv Zakona, protuupravno. Očekuje, otkriva, da predsjednik, ako ne podrži nijednog kandidata, obavijesti Državno sudbeno vijeće i da oni raspišu novi javni poziv.

Naveo je dalje kako će Ministarstvo pravosuđa i uprave sada preuzeti kontrolu i nadzor nad stečajnim upraviteljima, nakon što se zakon izmijenio i dakako u javnosti isplivala afera Stečaj.

“Vjerujemo da ćemo dobiti jedan iskorak u području stečajnih postupaka koji ćemo učiniti više otvorenijim i transparentnijim”, zaključuje ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI