MAMIĆ IZ MEĐUGORJA LIKUJE I OTKRIVA NOVE DETALJE: ‘Neki mogu mirno spavati, imam još 50 sudaca kojima sam davao novac!’

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Zdravko Mamić iz Međugorja je jedva dočekao uhićenje osječkog suca Zvonka Vekića kojeg je žestoko prozivao posljednjih mjeseci.

Sve je dodatno komentirao i za Dnevnik Nove TV. Također je progovorio i o svojim kontaktima s drugim sucima te tvrdi da je 50 sudaca primilo novac od njega.

“Ja sam jedini koji u ovoj cijeloj nevolji ima hrabrosti o tome govoriti. Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac. Ne za sebe, nego za neke druge usluge, ali ih u to nisam htio petljati.


Nisam ih htio miješati u to, kao što ni ovo ne bih radio da se jednostavno ovo sve ne događa”, kazao je Mamić.

“Naravno da je kad se takvo nešto dogodi meni drago da se nešto pomiče, međutim izuzetno sam razočaran, jer to meni po mojim kriterijima apsolutno sve predugo traje”, kazao je Mamić.Ponovno uhićenje Mamić je nazvao ”kuplerajem i blamažom“.

“Ono što ljudi ne znaju, jer ja sam, ne postotak, ja sam mikron, ne promil onog što oni rade – najveća rak rana Hrvatske su suci. Ja sam jedini koji u ovoj cijeloj nevolji ima hrabrosti o tome govoriti. Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac, ne za sebe nego za neke druge usluge, ali nisam ih htio petljati u to, nisam ih htio miješat u to, kao što ni ovo ne bih radio da se jednostavno ovo sve ne događa što se događa“, naglasio je Mamić.

Protiv Đure Sesse i svih ostalih sudaca kaže Mamić nije podnosio kaznenu prijavu zbog čega žali. Ali  je i priznao da je možda pogriješio, jer je mislio da to nije potrebno, s obzirom na to da je o tome javno govorio.

“Čovjek koji je duboko kompromitiran, ne samo u mom slučaju, nego u tisuće slučajeva, jer čovjek je lopov, kleptoman, sakupljač novca koji je premrežio cijelo hrvatsko pravosuđe i da sam mu ja osobno dao novac kao predsjedniku Općinskog suda u Zagrebu u njegovom uredu i pozvao sam državno odvjetništvo da sam spreman na suradnju”, kazao je Zdravko Mamić.

Nije siguran kaže da će opet prozivati neke suce, jer se, kako je naglasio, opekao.

“Ovi kojima sam ja dao novac mogu mirno spavati. Nažalost, ja nemam sredstava i načina kako da provedem istragu i da ih privedem pravdi, a vidimo da oni koji bi to trebali nisu bili zainteresirani“, kazao je Mamić.

Mamić je također objasnio i svoju tezu da u tišini radi na reformi pravosuđa. To će kaže raditi u privatnoj režiji sa svojim timom te najavio da će svaki građanin u svakom trenutku o svakom sucu te svakom državnom odvjetniku, ali i odvjetniku imati sve na dlanu.

Odbijanje ustavne tužbe bio mu je najveći udarac u životu. Ističe kako uz sve iskustvo i znanje ni u jednom trenutku nije mislio da je to i teoretski moguće.

Za kraj je komentirao i kako je uspio nabaviti 52 milijuna kuna koje je uplatio u hrvatski proračun.

Bilo je teško, njegovoj supruzi taj novac posudio Renato Korać iz Čitluka, s kojim u životu nije popio kavu. Viđa ga, kako kaže, stalno na molitvama i u crkvi i to njemu i njegovoj obitelji nikad neće zaboraviti, zaključio je Zdravko Mamić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI