MAMIĆ JE DOBAR SA SVIMA! SDP-OV KADAR KOJI SE S NJIM SASTAJAO NA ĆEVAPIMA! Sumnjalo se da mu je on dojavio uhićenje

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Da bivši šef Dinama Zdravko Mamić nije dobar samo sa članovima i simpatizerima HDZ-a opće je poznata stvar koja se možda toliko ne ističe ili se zaboravlja. No evo da vas malo podsjetimo.

On je dobar sa svima

”Gledajte, ja u svim strankama imam puno prijatelja. I u SDP-u, recimo bivši SDP-ov ravnatelj policije Vlado Dominić je dok je njegov ministar Ostojić radio protiv mene, sa mnom svaka tri dana bio na ćevapima”, kultna je ovo izjava Zdravka Mamića koji iz Međugorja unazad nekoliko dana golica javnost prozivajući suce iz Osijeka, koje je kako sam kaže korumpirao a samim time potpuno je uzdrmao sudsku i pravosudnu scenu u Hrvatskoj.


No, osim što je imao ‘svoje ljude’ po sudovima, Mamić je i prema ranijim vlastitim priznanjima prijatelje imao i u samom vrhu policije. Iako teza iz 2015-te o Dominiću koji je braći Mamić dojavio da im slijedi uhićenje nikada službeno nije potvrđena, znakovito je da je iste godine pokrenuta interna istraga protiv njega, i to baš zbog prisnosti s Mamićem.

Istraga koja je pokrenuta još u ožujku 2015. godine okončana je krajem travnja te iste godine, a tada ujedno DORH-u stiže posebno izvješće koje je zaprimio tadašnji glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.Suci koji nisu krili bliskost s Mamićem

Prema tom izvješću protiv Dominića nije pronađeno ništa što bi ga inkriminiralo. Premda ga se po tom pitanju čak i istraživalo Dominić zapravo nije krio bliskost s Mamićima koji su se pojavili čak i na posljednjem ispraćaju njegova oca.

Bliskost s Mamićem nikada nije krio niti donedavni predsjednik Županijskog suda u Zagrebu sudac Ivan Turudić, no s njim je kave ispijala i sutkinja Jasna Smiljanić, poznata i kao sutkinja iz Sanaderove afere Planinska. Ona i Mamić rodom su iz Bjelovara, otkrila je to jedne prigode tvrdeći kako će s njim uvijek biti kave jer je jako zabavan, ali i zgodan.

Dio sudaca s Mamićem se zbližio  u vrijeme kada su bili dio Arbitražnog suda HNS-a, a u tu skupinu spada sutkinja Jasna Smiljanić koja je tijekom 2013. i 2014.godine prijavila ugovor od 45 tisuća kuna, dok je njen kolega Ivica Veselić kao predsjednik i sudac Arbitražnog suda u najboljim godinama zarađivao i do 97 tisuća kuna.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI