Mamić: ‘Vargi sam dao 500 000 kuna za informacije o svastici na Poljudu’

screenshot

Priznao je da je Vargu upoznao prije godinu dana

Zdravko Mamić napokon se oglasio o aferi SMS. Za Jutarnji list je izjavio kako poznaje Franju Vargu te kako će svoju uključenost u aferu objasniti kad bude pozvan za svjedoka o slučaju.

Mamić je priznao da je Vargu upoznao prije godinu dana.

U to vrijeme ja sam javno, na jednoj konferenciji za novinare rekao da nudim veliku nagradu za informaciju o ljudima koji su nacrtali svastiku na Poljudu. Tada me je prijatelj spojio s Vargom koji mi je rekao da bih mogao doći do tih informacija”, kazao je Mamić, dodavši da je za tu informaciju nudio 500.000 kuna nagrade.

Mamić nije htio potvrditi je li prijatelj koji ga je spojio s Vargom Tomislav Karamarko, a tvrdi da mu se Varga uskoro javio s imenima počinitelja.

Te informacije proslijedio sam nadležnim institucijama”, rekao je Mamić, potvrdivši da mu je Varga ponudio informacije i o njegovu slučaju.



O tom dijelu javnost sve zna, a moj odvjetnik (Veljko) Miljević obavijestio je institucije o sadržaju SMS poruka”, rekao je.

Nakon priče o svastici zvao me nekoliko puta i rekao mi da ima problema s kućom, spominjao je neke ovrhe, neplaćene režije. I ja sam mu pomogao, kao što sam pomogao brojnim ljudima dosad”, tvrdi Mamić koji se s Vargom našao i prije dva mjeseca u Bosni i Hercegovini.

On je sa svojom obitelji bio na moru i preko Hercegovine su se vraćali kući u Slavoniju. Tada smo se čuli i popili smo kavu. Otada se više nismo čuli”,  zaključio je Mamić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI