MAMIĆEV SHOW SE PRIVODI KRAJU! STIGAO MU JE ZAVŠNI UDARAC: Bivši šef Dinama mora u zatvor i suočen je s međunarodnom tjeralicom!

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Sa Županijskog suda u Osijeku oglasili su se o braći Zdravku i Zoranu Mamiću.

Bivšem šefu Dinama naime stigla je ‘čestitka’  u vidu toga da se mora javiti na izvršenje kazne zatvora iako je on od iste pobjegao u BiH kao i njegov brat Zoran nedavno.

Sudac izvršenja Županijskog suda u Osijeku, nakon što je danas utvrdio da se uredno pozvani osuđenik Zdravko Mamić nije odazvao pozivu suca izvršenja, radi uručenja rješenja o upućivanju u zatvor, odnosno u Centar za dijagnostiku u Zagrebu, isto je rješenje sukladno odredbama čl. 57. Zakona o izvršavanju kazne zatvora stavio na e-Oglasnu ploču suda, pa je tako dostavljeno osuđeniku.


Sudac izvršenja utvrdio je da je osuđenik Zdravko Mamić uredno primio poziv za današnji dan radi uručenja rješenja o upućivanju, što je potvrdio svojim potpisom na povratnici poziva.

Mora se javiti u Remetinec do 14.5.Rješenjem o upućivanju sudac izvršenja odredio je da se osuđenik Zdravko Mamić mora javiti u Centar za dijagnostiku u Zagrebu Zatvora u Remetincu, dana 14. svibnja 2021. Ako se osuđenik navedenog dana ne pojavi u Zatvoru u Remetincu, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Rješenje o upućivanju u zatvor za osuđenika Zdravka Mamića stajat će na e-oglasnoj ploči suda idućih osam dana te po pravomoćnosti istoga sudac izvršenja će dostaviti podnijetu molbu osuđenika za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH Ministarstvu pravosuđa i uprave RH, radi nadležnog odlučivanja.

U svezi drugog kaznenog postupka, koji je u tijeku na Županijskom sudu u Osijeku protiv opt. Zdravka Mamića i dr., zbog kaznenog djela iz čl. 328. st. 1. i dr. KZ/11, nakon odluke Visokog kaznenog suda RH kojom je odbijen zahtjev za delegaciju mjesne nadležnosti Županijskog suda u Osijeku, po primitku odluke višeg suda i kaznenog predmeta, predsjednik raspravnog vijeća kada se stvore zakonski uvjeti zakazat će nove raspravne dane, o čemu će sud u e-Ročišniku obavijestiti javnost.

Oglasili se i o o njegovom bratu Zoranu

Naime, ako se opt. Zoran Mamić ne vrati u Republiku Hrvatsku i ne stupi na izdržavanje kazne zatvora dana 10. svibnja 2021., protiv navedenog, nakon raspisivanja tjeralice i europskog uhidbenog naloga, uslijedit će odlučivanje o suđenju u odsutnosti, da bi se mogli ispuniti svi zakonski uvjeti za nastavak suđenja u tom kaznenom predmetu.

U istom predmetu, ranije, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku protiv opt. Zdravka Mamića je odredilo suđenje u odsutnosti. Stoga, nakon donošenja rješenja o suđenju u odsutnosti, sada i za opt. Zorana Mamića, te pravomoćnosti tog rješenja, predsjednik raspravnog vijeća zakazat će rasprave radi nastavka suđenja, stoji u priopćenju suda u Osijeku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI