MARAS SPUSTIO KOLEGI: ‘Ne bih se zaletao sa ovakvim podrškama na svaku najavu nekog Tomaševićeva poteza’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Gordan Maras osvrnuo se na najavu predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Joška Klisovića, koji je rekao da će se mjera potpore roditelj-odgajatelj postupno ukinuti budući da nije ostvarila demografski cilj.

Maras je ovu Klisovićevu najavu komentirao na svom Facebook profilu:

“Ne bih se zaletao sa ovakvim a-priori podrškama (bez obzira što o njima osobno mislio) na svaku medijsku najavu nekog Tomaševićeva poteza. To je njegova odgovornost i on nam mora pokazati prijedlog, analizu i tek nakon toga može dobiti podršku u skupštini.


Ovako se pretvaramo u tekliće vladajuće stranke u Zagrebu. Valjda će to skužiti naši skupštinari i neće objašnjavati nešto što nisu predložili oni. Njihove inicijative tek čekam”.

Klisović je ranije rekao kako su dogovorili da nakon što se odluči s time ići u Gradsku skupštinu, više neće biti apliciranja novih kandidata.“Ljudi se moraju snaći, nikog ne želimo dovesti u egzistencijalne probleme. Ti detalji su još uvijek na stolu, raspravit ćemo ih prije nego što odluku uputimo u Gradsku skupštinu”, poručio je Klisović.

Na najavu nove zagrebačke vlasti da će se mjera potpore roditelj-odgojitelj postupno ukinuti reagirali su iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO).

“Sve dok se ne objavi prijedlog odluke na koji način planiraju stopirati nove korisnike (moratorij, stopiranje i sl.), o čemu ćemo se tada očitovati, i ta odluka izglasa, svaki potencijalni korisnik ima pravo predati zahtjev i ako zadovoljava uvjete očekivati pozitivan zaključak o korištenju mjere. Ujedno, za postojeće korisnike se najavljuje da je nacrt nove odluke na stolu, pa se o tome možemo izjasniti kad iznesu eventualne izmjene u javnost. U tom periodu mi smo u fazi konzultacija s našim pravnim timom”, stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je još u predizbornoj kampanji najavio da će zaustaviti nove prijave za status roditelja odgojitelja dok ne vrednuju koji su demografski i drugi učinci tih mjera.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI