Marić: ‘Jednim potezom ne mogu se riješiti problemi u Slavoniji’

screenshot

Premijer i članovi Vlade su u Vinkovcima gdje se odžava peta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U Vinkovcima je i ministar financija Zdravko Marić.

“Jako puno projekata se radi. Možemo reći da s ovim danas zaokružujemo svih pet županija Slavonije, Baranje i Srijema”, kaže Marić ističući da nisu samo važni infrastrukturni projekti, piše N1.

Zakon o financiranju lokalne i područne samouprave, ističe, već je dao rezultate.

“Napravili smo jedan zakon koji je puno primijenio raspodijelu prihoda. U prvih šest mjeseci potvrđuje se da će slabije razvijene regije, gradovi i općine, a one se, nažalost, nalaze u ovih pet županija, osnažiti svoje proračune. Sada mogu više provoditi infrastrukturne projekte i povlačiti EU sredstva. Svjesni smo da jednim potezom ili mjerom ne možemo riješti problematiku koja tišti ovaj kraj. Duboko smo svjesni da ako govorimo o gospodarskim aktivnostima, plaćama ili demografiji, mnogima na pamet prvo padne Slavonija”, kaže Marić.Zbog onečišćenja pitke vode u Slavonskom Brodu u ožujku ove godine za sada nitko neć odgovarati, jer je Županijsko državno odvjetništvo iz tog grada odbacilo kaznenu prijavu protiv

nepoznatih počinitelja zbog curenja naftnih derivata iz produktovoda, koji je za potrebe prenamjene ispitivala tvrtka Crodux.

Na novinarsku konstataciju da ispada da nitko nije kriv za zagađenje vode, Marić je odgovorio:

“Nisam taj koji ima ikakvih saznanja da mogu komentirati je li nešto moguće ili nije, to je na nekim drugima da utvrde”.

Upitan oko situacije u Agrokoru, Marić je odgovorio: “Ja osobno nemam saznanja o tome što se događa nakon nagodbe. Ako uputite pitanje na neke druge adrese, možda ćete dobiti odgovor. Mislim da je najbolja adresa Agrokor”.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI