MARIĆ KOMENTIRAO POREZNI UDAR NA UGOSITELJE: ‘Posao porezne uprave je provoditi i redovne i ciljane određene nadzorne’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je progovorio oko poreza koji se nameće ugostiteljima.

“Posao porezne uprave je provoditi i redovne i ciljane određene nadzorne i kontrolne funkcije. Zadaća Porezne uprave jest da štiti interese poreznih obveznika koji uredno izmiruju svoje porezne obveze”, objasnio je Marić, dodavši kako Ministarstvo financija nje odlučivalo oko termina.

“Oni koji mogu stvarati neku vrijednost da pokrpaju i pomognu one koji u tom trenutku su onemogućeni. Znate i sami da je dobar dio te naše poruke solidarnosti i zajedničkog djelovanja išao prema uslužnim djelatnostima”, dodaje.

Ministar Marić ističe i kako je Porezna uprava prema najavi krenula u pojačani nadzor.

“Kao što i policija vrlo često najavljuje da će krenuti u pojačani nadzor prometa. Sad imate jednu zanimljivu situaciju da tamo gdje su najavljeni i gdje su provedene pojačane nadzorne aktivnosti zabilježen je značajan porast prometa”, kazao je.



“Pa recimo, objavljeno je danas u priopćenju Porezne uprave, u srpnju i kolovozu čak 36 posto više u odnosu na 2019. Dok kod onih kod kojih te nadzorne aktivnosti nisu bile kao takve pojačane, porast prometa bio svega 5 posto, a u srpnju čak i pad od nekih 7 posto. To dodatno pali lampicu. Radi se o redovnim poreznim aktivnostima u zaštiti poreznih obveznika koji uredno izmiruju svoje porezne obveze”, zaključio je ministar financija Marić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI