MARIJA RATKIĆ IPAK OSTAJE U ISTRAŽNOM ZATVORU: Zbog administrativnih formalnosti nije puštena na slobodu, mora čekati ponedjeljak

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Iako se spekuliralo o tome da će donedavna direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić u petak biti puštena na slobodu iz istražnog zatvora u Remetincu, to se ipak nije dogodilo. Kako se navodi, nisu ispunjeni svi uvjeti za njezino puštanje na slobodu. U međuvremenu, Ratkić je isključena iz HDZ-a.

Podsjetimo, ona je jedna od osumnjičenih za pljačku INA-e.

“Časni sud ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, sukladno Statutu stranke, donio je Odluku o isključenju Marije Ratkić iz članstva HDZ-a”, piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Mario Banožić.

Kako je ranije objasnila odvjetnica Višnja Galešić, koja brani Ratkić, prvo je skupština Plinare Istočna Slavonija trebala održati sjednicu i prihvatiti njezinu ostavku te potom imenovati nasljednika, a tek tada odvjetnici mogu formalno zatražiti od suca istrage njezino puštanje iz istražnog zatvora s obzirom na to da je ostavku dala još u nedjelju, a drugi razlozi za zadržavanje ne postoje.

Na Skupštini PiS-a, održanoj u petak, prihvaćena je ostavka Marije Ratkić i imenovan je novi nasljednik, a to je Mario Naglić iz HDZ-a. Ostavka nije realizirana jer Trgovački sud do kraja radnog vremena nije proveo odluku Skupštine PIS-a kroz sudski registar.



Budući da Trgovački sud ne radi preko vikenda, Ratkić će stoga morati u Remetincu prenoćiti još tri noći i pričekati ponedjeljak.

Odvjetnik Petar Pavković, koji također brani Mariju Ratkić, ranije je izjavio da njegova branjenica nije priznala krivnju i da neće biti svjedokinja pokajnica u istrazi.

Podsjetimo, INA je u konačnici oštećena za najmanje milijardu kuna, a okrivljenici i okrivljeno društvo su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 848 milijuna kuna, sumnjaju istražitelji.

Otkrivaju i da su osumnjičeni kupovali plin od Ine po 19,5 eura, a prodavali po čak 210 eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI