MARIJA RATKIĆ PRIZNALA KRIVNJU: Jedina se nije okoristila u aferi pljačke INA-e

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Jedna od uhićenih iz afere pljačke INA-e Marija Ratkić priznala je krivnju, neslužbeno doznaje RTL.

Direktorica tvrtke Plinara Istočne Slavonije je jedina koja se nije okoristila u aferi.

Iz suda petero uhićenih otišlo je sinoć ravno u zatvor u Remetinec. Svi prijedlozi USKOK-a sud je u potpunosti prihvatio.

“Određen je istražni zatvor po osnovi zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela u trajanju od mjesec dana”, kazala je Danijela Raspović Tomac, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

Otkrivanje cijelog slučaja krenuo je dojavom iz banke zbog pozamašnog računa, koji je sve više rastao. Pokrenuo se Ured za sprječavanje pranja novca, USKOK, počela su prisluškivanja aktera.Najveći iznos od gotovo pola milijarde kuna bio je na računu umirovljenika Dane Škugora kojemu su jučer najviše smetali novinari. S računa je kupio nekretninu u Šibeniku, što je sve odmah identificirano.

Škugor kojeg USKOK smatra vođom zločinačkog udruženja koji je oštetio INA-u za milijardu kuna, u svoju obranu tvrdi – bila je to poslovna politika tvrtke.

Iz INA-e odgovaraju da je Damir Škugor potpisnik svih ugovora koji se istražuju, a o njima nije odlučivala Uprava i Nadzorni odbor. I Škugora više ne žele u tvrtki.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI