Markić poručila: “Plenkovića ćemo pitati kad mu paše Hod za život”

screenshot

“Na taj dan se održava i nekakva utakmica. Hoće li i ona biti odgođena zbog europskih izbora?”,

Željka Markić gostovala je na N1 televiziji i komentirala prikupljanje potpisa za inicijativu “67 je previše”, ali i Hod za život, koji se ove godine održava dan uoči europskih izbora.

Vlada plaća oglase kojima straši građane da ne potpisuju za referendum, a ministar Lovro Kuščević poručuje: “Marko, samo naprijed.” Krši li on time načela Venecijanske konvencije? – bilo je pitanje na koje je Markić za N1 odgovorila: “Krši, i on ne samo da ih krši, karakteristika ove Vlade i ministra je da oni ne poštuju uopće ono što hrvatski građani žele, oni provode ono što oni žele imajući u vidu zahtjeve koje postavljaju pred njih Europska komisija, MMF i Svjetska banka. Preporuka o produženom radnom vijeku je upravo preporuka te tri institucije. Probleme mirovinskog sustava oni prebacuju na leđa ljudima koji će morati raditi duže. Način na koji oni rade ovu propagandu protiv referendumske inicijative, trošeći naš novac je potpuno antidemokratski. Imamo Vladu koja štiti svoje interese”.

Odgovorila je i na pitanje kako to da se ove godine Hod za život održava dan uoči europskih izbora. “Na taj dan se održava i nekakva utakmica. Hoće li i ona biti odgođena zbog europskih izbora?”, rekla je Markić i nastavila: “Smisao hoda za život je da pokažu da se zalažu za svoje vrijednosti, da potvrde znanstvenu činjenicu da život počinje začećem i treba ga zaštititi. Ali da sad prebacujemo Hod za život zato što su izbori, drugi put ćemo pitati premijera Plenkovića kad mu paše da organiziramo Hod za život. Ne znam zašto bi se netko bojao, zašto ne bi Hod za život, obitelj i Hrvatsku bio na dan europskih izbora, kome to može smetati?”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI