Marko Grubnić traži pomoć države: Krije li se iza silnog blještavila istinsko ništavilo?

Foto: Instagram

Svi koji imaju značajne poteškoće u poslovanju, trebali su dokazati da im je prihod pao za više od 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Dok s nestprljenjem iščekujemo javno popis koji će izaći idući tjedan a na kojemu će biti objavljena lista svih tvrtki koje su zatražile od države pomoć za isplatu minimalnih plaća, među prvima na udaru našla se pjevačica Severina za koju se saznalo da je iskoristila pravo na isplatu minimalca. Pjevačica se odmah oglasila i rekla da je pokrenula postupak za obustavu postupka i da neće koristiti ovu mogućnost.

Ovu mogućnost, pišu 24sata,  iskoristio je Marko Grubnić, poznatiji kao ‘Modni mačak’, inače stilist i modni dizajner kojemu posao ovisi upravo o estradnim umjetnicima, a kako su otkazani brojni koncerti, tako je i taj izvor Grubnićevih prihoda privremeno očito nestao.

Iako naše estradme zvijezde na svojim Instagram rofilima izgledaju kao da se itekako oko njihova izgleda vodi briga, sudeći po njihovim stilistima, čini se tomu ipak tako nije. Barem tako oni tvrde.

”S obzirom na to da sam građanin Republike Hrvatske, uredno i redovito plaćam sve doprinose, davanja i poreze sukladno propisanom zakonu”, rekao je Marko Grubnić i dodao:”Zbog situacije s virusom Covid-19 u kojoj je stalo sve poslovanje, kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu, i sam sam se našao u okolnostima zbog kojih moj posao, a samim time i prihodi trpe. Upravo zbog toga, a imajući na umu gore navedeno obrazloženje, ostvario sam puno pravo na mjere potpore koje je Vlada Republike Hrvatske omogućila svim poduzetnicima i obrtnicima tijekom ove krize”, kazao je Marko Grubnić, pišu 24sata.

Jedan od onih koji je iskoristio mogućnost dobivanja potpore u visini iznosa minimalne plaće je i Mario Valentić. Profesor kineziologije ima vlastiti obrt za rekreacijske djelatnosti i umjetničko stvaralaštvo, što znači da je ovog trenutka njegovo poslovanje svedeno na nulu, pa tako i zarada, prenosi 24sata.

Potporu je, pišu 24sata,  zatražio i suvlasnik kazališta ‘Luda kuća’ Rene Bitorajac.

Financijsku potporu Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio je tvrtkama koje nisu otpuštale radnike i kojima je zabranjena djelatnost odlukom Stožera civilne zaštite, kao i svima koji dokažu da im je osjetno smanjena poslovna aktivnost zbog pandemije.

Ipak, mnogi se pitaju što primjerice osobi poput Severine ili Marka Grubnića za koje se pretpostavlja da zarađuju puno veće svote novca, a koji ne troše sumanuto ‘od koncerta do koncerta’ te da žive život zbog kojeg ih par mjeseci ‘nerada’ ne bi moglo dovesti u probleme, a uzevši u obzir da im neki odjevni predmeti vrijede daleko više od iznosa koje im država može dati za cijeli mjesec ‘preživljavanja’, što će oni s tom minimalnom pomoći, aludiravši kako je to za njih ‘kap u moru’, ili je ipak ovaj koronavirus samo otkrio kako se ispod silnog blještavila kod nekih krije istinsko ništavilo?

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI