Marko Perković Thompson se oglasio o zabrani koncerta!

Filip Brala/PIXSELL

"Njihova tvrdnja da će tobože doći do nekakvih nereda i kaznenih djela jednostavno ne stoji. To me čudi. Trebali su provjeriti o kakvoj se publici radi. Stavljat im etiketu da su širitelji mržnje, ustaše, nacisti i fašisti jednostavno ne stoji"

Vlasti u Mariboru prihvatile su jučer preporuku policije da se zabrani koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, kojemu je to trebao biti prvi nastup u Sloveniji.

“Ocijenili smo da je policijska procjena sigurnosnog rizika vjerodostojna”, stoji u obrazloženju odluke o zabrani.

Thompson je zabranu koncerta komentirao za Dnevnik Nove TV.

“Organizatori koji su nas pozvali iz Slovenije su dobili sve dozvole još prije dva i pol mjeseca. Jučer je odjednom policija promijenila mišljenje i odlučila da će zabraniti taj koncert. Nevjerojatno mi to djeluje. U najmanju ruku nekorektno, da ne kažem licemjerno”, rekao je Thompson te dodao:

“Etikete koje nam prišivaju nisu točne. S druge strane nije korektno s obzirom da se radi o ljudima koji žive i rade u Sloveniji. Nije korektno prema Slovencima koji bi došli na koncert, meni i bendu kojemu je napravljena velika šteta”.



Thompson objašnjava kako niti njegova glazba niti jedna njegova izjava u javnosti nije ljude pozivala na nikakvu podjelu.

“Njihova tvrdnja da će tobože doći do nekakvih nereda i kaznenih djela jednostavno ne stoji. To me čudi. Trebali su provjeriti o kakvoj se publici radi. Stavljat im etiketu da su širitelji mržnje, ustaše, nacisti i fašisti jednostavno ne stoji”.

Premijer Plenković zatražio je od hrvatske veleposlanice u Sloveniji da provjeri o čemu se radi.

“Očekujem od hrvatskih političkih struktura da učine nešto i da zaštite mene kao hrvatskog građanina koji želi raditi u europskim državama te da zaštite moju publiku koja se želi okupljati oko moje glazbe. Volio bih da hrvatski političare objasne prihvaćaju li tezu da smo mi nacisti, fašisti i da širimo mržnju. Neka se hrvatskoj javnosti obrate i objasne je li to točno”, istaknuo je Thompson.

Također je rekao da su se već jučer organizatori žalili na odluku o zabrani.

“Očekujem da će prevladati razum i da će oni koji odlučuju o održavanju koncerta ipak donijeti odluku da ja i moja publika nismo ono što nam stavljaju na teret”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI