MARKOTIĆ JAKO ZABRINUTA: ‘Cijepite se ili ćemo puniti groblja i bolnice! Ne budimo kukavice!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nacionalni Stožer civilne zaštite održao je konferenciju za medije na kojoj je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić govorila o važnosti cijepljenja.

Kaže kako je cijepljenje ključno za spas turizma, ali i razvoj epidemije. Ukoliko je želimo obuzdati i ne puniti bolnice, moramo se cijepiti, poručila je Markotić istaknuvši kako je dobra vijest što je sve manje bolesnika.

“Dosta smo ih vidjeli u posljednjih godinu i pol i ne želimo to opet vidjeti, ali mogli bismo opet uskoro gledati jer se delta soj širi puno brže, ali i zato što se još nije dovoljno ljudi procijepilo”, rekla je te apelirala na cijepljenje:

“Pred nama je izbor – ili cijepljenje ili će nam zimmer frei ostati frei, djeca imati virtualne učitelje i virtualne prijatelje, starci će opet biti zatvoreni u svojim domovima, a mi ćemo opet sebi morati uskratiti puno toga i zato što se nismo cijepili ponovno ćemo puniti bolnice, ponovno ćemo puniti groblja.

Imamo opciju, a to je da ne budemo kukavice, da ispružimo to svoje junačko rame za dva mala uboda i na taj način ostvarimo zaštitu zdravlja za sebe i za druge ili da ostanemo zatvoreni i uskratimo sebi i drugima normalan život”.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI