MARKOTIĆ OBJAVILA IZNENAĐUJUĆE DETALJE: ‘Virus korone se može naći u testisima i spermi. Cjepivo ne utječe na sterilnost’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnateljica Klinike za zarazne bolesti Alemka Markotić je u petak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH kazala da će pokrenuti projekt praćenja muškog i ženskog reproduktivnog zdravlja.

“Vidi se da infekcija koronavirusom može značajno utjecati na smrt ploda i na prerano rođenje i na kasnije posljedice. Trudnice češće završavaju na intenzivnoj, djeca isto češće na neonatološkim odjelima.

Kod muškaraca je primijećeno da se virus može naći u testisima i ejakulatu. Bilo je to slučaj kod zike, ebole, dakle može izazvati upalne odgovore i može utjecati na plodnost kod muškaraca”, kazala je Markotić.


Komentirala je i teorije da cijepljenje protiv koronavirusa izaziva sterilnost.

“U isto vrijeme dosad dostupne studije kod cijepljenih ne pokazuje ništa od toga i strašno je da takve neistine izlaze u javnost. Nema nikakvih pokazatelja da cjepivo utječe na sterilnost, ali bolest utječe na reproduktivno zdravlje”, objasnila je Markotić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI