MARKOVIĆ REAGIRALA NA IZJAVE VUKOVARSKOG GRADONAČELNIKA: ‘Penava je odvratno ponizio sve silovane žene’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSEL

Gradonačelnica Supetra i članica predsjedništva SDP-a Ivana Marković reagirala je na izjave gradonačelnika Vukovara i predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave.

Naime sporan joj je dio u kojem je Penava tijekom intervjua prisilno cijepljenje djece, kako tvrdi neprovjerenim cjepivom, usporedio sa silovanjem.

Naravno većina medija je odmah, klikova radi, spomen cijepljenja izvadila iz konteksta u naslov bez pojašnjenja, a upravo je to komentirala i Marković.

Marković takvu usporedbu smatra “odvratnim poniženjem svih silovanih žena”, a pritom se nigdje nije argumentirano osvrnula na prisilno cijepljenje djece već govori samo o cijepljenju.

Njezinu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:



“Nemam objašnjenja, a ni razumijevanja za Penavinu izjavu kojom uspoređuje cijepljenje i silovanje. Silovanje je najgori i najgnjusniji čin kojeg jedna osoba može učiniti drugoj.

Cijepljenje je jedno od najvećih postignuća 20-tog stoljeća koje je spasilo mnoge živote, pogotovo djece na koju se Penava posebno “brižno” poziva. Sve bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem značajno su smanjene u zemljama s uspješnim programima cijepljenja. Tamo gdje je stopa procijepljenosti visoka, razorna snaga bolesti je niska. Uvijek bilo i ostalo. To Penava jako dobro zna.

Jedna je stvar činjenica da Vlada i stožer svojim glavinjanjem nisu uspješno upravljali ovom javnozdravstvenom krizom i da su unijeli kaos u škole i zdravstvene ustanove te opasno poljuljali povjerenje građana i u liječnike i u cijepljenje. To se nije smjelo dogoditi.

Međutim, jednako je opasno, ako ne i opasnije, širiti ovakvu populističku demagogiju te time dodatno stvarati kaos i plašiti ljude. Ali to Penava radi u svom političkom životu stalno.

Usporediti cijepljenje s kaznenim djelom silovanja je odvratno poniženje svim ženama koje su doživjele silovanje. Mogu li političari pasti još niže u skupljanju jeftinih poena na krilima populizma?!

Ako nemaš što pametno za kazati u ovom slučaju bolje je premučati…”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI