‘MASAKR’ U STUDIJU! ACO IZLUDIO ŠKORU: ‘Nije mi žao što sam ’91. umjesto puške nosio tamburicu!’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

“Ne isključujem mogućnost bavljena politikom, ne uspijem li kao predsjednik”, na samom je početku emisije Nedjeljom u 2 rekao željno iščekivani gost, jedan od predsjedničkih kandidata Miroslav Škoro.

“Što da radimo s gospodarstvom?”, pitao je voditelj, a gost se složio kako je ta tema jako bitna, no da je prethodno važno riješiti neke političke zavrzlame.

“Potrebno je stvoriti zakonske preduvjete i znati koje su gospodarske grane važne, moramo znati čime raspolažemo, čemu da se okrenemo, kako da stvorimo pretpostavke za razvoj određenih djelatnosti”, rekao je Škoro.

O krizi koja bi moga doći s proljećem, gost emisije je rekao:

“Ministar financija vjerojatno vlada situacijom. Čini mi se da nije dobro trošiti više nego imaš. Smanjiti potrošnju i podvući crtu, to je način. Sve drugo povuklo bi nas na dno”, smatra Miroslav Škoro.



Na konstataciju da je dugo bio dijelom establišmenta i član HDZa, pa da zbog toga i ne bi uveo neke ključne promjene:

“Licemjeri koji me guraju u desni spektar…U Osijeku sam se učlanio u HDZ i zapravo sam se dva puta učlanjivao”, kazao je Škoro,a voditelj je napomenuo da je to bilo baš u vrijeme najvećih afera i to zbog Ive Sanadera.

“Ja sam u roku od osam mjeseci napustio Sabor jer sam se tada razočarao u Sanadera. Bio sam običan član, a ne vrhuška HDZ-a. I vratio sam mandat, bez ikakvih beneficija”, kazao je.

Voditelj je zatim krenuo sa “namještenim natječajima” kojima je pripomagao HDZ, a spomenuo je i mađarski konzulat:

(Ne)moralna otpremnina

“Nisam sudac ni porota, Mađarska nam je prijateljska zemlja i žica ne znači neprijateljstvo. Što se tiče Croatia Recordsa, stavljen sam u poziciju da se branim, a to nije u redu. I kakve veze ima HDZ s Croatia Recordsom?”, odolijevao je Škoro žestokim napadima voditelja.

Dotakli su se i otpremnine iz Orfeja u iznosu od 125 tisuća kuna za koju Škoro tvrdi da je u potpunosti legalna i zakonita, no Stanković se nije složio ustvrdivši kako je revizija zaključila da to nije istina.

“Je li uzimanje tog novca bilo nemoralno?”, pitao je voditelj, a Škoro zaključio kako je bilo “sukladno zakonu”.

“Čini mi se da me jedino Ivo Josipović razumije samo zato jer sam se usudio dotaći političkog establišmenta i kandidirati za predsjednika. Dikreditira me se n sve strane, međutim… Mene to apsolutno ne dira”.

O SDSS-u

O zakonitosti ukidanja SDSS-a, Škoro je rekao:

“Okruženi smo licemjerjem… Kada se steknu ti uvjeti za pokretanje tog pitanja, pokrenuo bih ga. Pupovac je ugledan član hrvatske politike, a ja samo obični građanin. On u meni izaziva nelagodu kada on kaže da živimo u fašističkoj državi. To je pokušaj destabilizacije… Ako netko ide po svoje mišljenje u Srbiju gdje prikazuje Hrvatsku kao fašističku zemlju. To podrivanje nije dobro… Ali ne bih tražio ukidanje njegove stranke”, kazao je gost.

O odlasku Miroslava Škore u Ameriku početkom Domovinskog rata, Miroslav Škoro je rekao:

“Odlazio sam i dolazio… ’92. sam se vratio s malim djetetom u zaraćeni Osijek. Ovo što vi govorite je samo vrh ledenog brijega u odnosu na ono što mi se spočitava… Za domovinu se može boriti na više načina, ispričavam se što nisam na ramenu nosio pušku, nego tamburicu”, rekao je pritješćeni gost.

Objasnio je i “fiksaciju” Srbijom:

“Za to sam da imamo korektne odnose sa Srbijom i da bi trebali riješiti tu granicu. Čak smo i potpisali da nemamo pretenzije prema svome susjedu. Zatim, dogodila se agresija. Treba se vratiti pitanje ratne štete i ono najvažnije – pitanje nestalih. Mi još tražimo 1.800 ljudi”, kazao je Škoro.

“Ja sam protiv pobačaja i smatram da to nije kontracepcijsko sredstvo. Ali, zabrana je zadnja stavka, do nje treba tek doći. Postoje situacije u kojima je to nužan medicinski zahvat”, neodređeno je odgovorio Miroslav Škoro.

“Ako ne uspijem s ustavnim promjenama i referendumom, onda ‘laku noć, svirači’, dao bi ostavku”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI