MASOVNI SUKOB NA AUTOCESTI: Navijači Hajduka sukobili se s policijom, sudjelovalo više stotina osoba, desetak policajaca ranjeno

Foto: Ilustracija/Pixabay

Masovni sukob izbio je između navijača Hajduka i policije na autocesti A1 kod odmorišta Desinec između Zagreba i Karlovca u subotu kasno navečer. Dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja.

U sukobu je sudjelovalo više stotina osoba, desetak policajaca je ozlijeđeno, izvijestila je policija.

“Dana 21. svibnja oko 21:35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”, navodi policija.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti”, nastavljaju iz policije.“Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku”, dodaju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI