MASOVNO TROVANJE HRANOM U HOTELU U BUDVI! Među turistima i gosti iz Hrvatske

Pixabay/Ilustracija

Do masovnog trovanja hranom došlo je u jednom hotelu u Budvi koji je ranije bio zatvaran zbog neispunjavanja zdravstveno-sanitarnih standarda, objavila je Radio-televizija Crne Gore. Otrovalo se 96 stranih turista.

Nije rečeno o kojem je hotelu riječ.

Kako saznaje Radio Crne Gore, riječ je o turistima iz Poljske, Italije i Hrvatske koji su se s probavnim tegobama javili liječnicima u bolnicama u Cetinju, Baru i Kotoru.

Neki od njih su bili na proputovanju kroz Crnu Goru i oni su pomoć potražili u zdravstvenim ustanovama u gradu u kojem su se zatekli.

“Sinoć oko 22 sata u Opću bolnicu Kotor dovezeno je tridesetak pacijenata zbog proljeva i povraćanja. Pacijenti su primjereno zbrinuti, urađena je kompletna dijagnostika i svi su nakon terapije, u dobrom općem stanju, otpušteni”, istaknuo je ravnatelj kotorske bolnice Davor Komburović, objavio je Tanjug.Za sada iz Uprave za inspekcijske poslove i iz Instituta za javno zdravlje nema službene potvrde toga slučaja.

No, Radio Crne Gore saznaje da su se u zbrinjavanju svojih građana angažirala strana veleposlanstva, kao i da se resorno crnogorsko ministarstvo uključilo u rješavanje te situacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI