MATE JE POSTAO ŽETONČIĆ: Domovinski pokret se udružio s HDZ-om i Kerumom, ali i izbacio jednog člana

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz trećeg se pokušaja napokon konstituirala Skupština Splitsko-dalmatinske županije. U odnosu na prethodna dva pokušaja sada je došlo do obrata, za mnoge očekivanog.

Za predsjednika skupštine izabran je Mate Šimundić iz Domovinskog pokreta za kojeg su na koncu glasovali HDZ, HGS i njegov stranački kolega Marko Žaja, dok je preostali DP-ovac Nikola Grabovac ostao suzdržan.

To je izazvalo nezadovoljstvo u zastupničkim klupama, ponajviše od SDP-ovog Ranka Ostojića i Mostovca Mire Bulja koji su ovaj potez nazvali “izigravanjem volje birača” i “političkom trgovinom”.

Sam Šimunić uskoro bi trebao biti bivši član DP-a, najavili su to iz stranke. Kažu, do kraja dana Predsjedništvo će pokrenuti postupak isključenja jer je glasovao protivno odluci Stranke.

“Na današnjoj Sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije za predsjednika je izabran Mate Šimundić, uz podršku HDZ-a i Kerumovog HGS-a. Iako smo od početka isticali da DP ne želi sudjelovati u trgovačkim koalicijama naš Mate je ipak postao žetončić. Neizmjerno mi je žao zbog toga, naročito jer je Predsjedništvo DP-a SDŽ nekoliko puta glasovalo protivno suradnji s Kerumovim HGS-om”, poručili su u priopćenju.



“Kolegi vijećniku Marku Žaji želim sretan povratak pod skute Ante Sanadera”, dodali su.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI