MATEJEV PRIJATELJ IZNIO NOVE DETALJE : ‘Drogu sigurno nikad nije uzimao ali pitanje je zašto je htio u taksi? Jedan je problem uvijek imao’

Foto: Kolaž Dnevno

Stigla je i službena potvrda  da je mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu 27-godišnji Matej Periš. Analiza DNA potvrdila je da se radi o nestalom Splićaninu. Uzrok smrti je, kako se i pretpostavljalo, utapanje. Tijelo mu je pronađeno u srijedu nešto iza 9 sati ujutro na mjestu koje se zove Ada Huja, a nalazi se nizvodno od Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo temeljito pretraživano.

Jedan od Matejevih prijatelja koji je sudjelovao u potrazi, a koji je htio ostati anoniman, za Blic je ispričao što zna o danu kada je Matej nestao.

“Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i ljeti”, kazao je. “Pitamo se svi je li Mateju pozlilo, je li mu netko nešto ubacio u piće, jer svi znamo da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo je li tako u majici izašao da se rashladi pa onda nekako upao u vodu”, nastavlja.

“Nestajao je tu noć u Gotiku na 15 minuta pa se vraćao. Tek kasnije kad su vidjeli jaknu je prijateljima postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne. Njegovi prijatelji koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provjere bolnice, pa je to bilo pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netočne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije točno”, kaže.

 

“Zato mislim da je možda upao, da je išao umiti se ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna što se dogodilo”, zaključuje prijatelj.



Matej je podsjetimo nestao u noći s 30. na 31. prosinca. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI