Matić: Ne napuštam Hrvatsku, samo sam htio skrenuti pažnju na sve jače desničarenje

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Pada mu mrak na oči kada vidi političare na desnici koje je stvorio Tomislav Karamarko, poput Steve Culeja ili Zlatka Hasanbegovića

Bivši ministar branitelja Predrag Matić za Novi list je kazao kako su njegove riječi da odlazi iz Hrvatske svjesno pretjerivanje te da je njima htio skrenuti pažnju na desničaranje koje je prešlo svaku mjeru.

Matić je rekao kako se šalio, ali samo dijelom, te da Hrvatsku ipak ne napušta, no da mu pada mrak na oči kada vidi političare na desnici koje je stvorio Tomislav Karamarko, poput Steve Culeja ili Zlatka Hasanbegovića.

Zvali su me čak i neki kolege da ne idem, da ostanem. Nisu shvatili metaforu. Ali moja izjava bila je samo glas vapijućeg u pustinji. Pa ne može država više funkcionirati na ovakav način, da izmišljeni desničari donose odluke.

A što se ploče u Jasenovcu tiče, pitam se zašto bi ZDS samo u Jasenovcu bio problem? Jednaki je problem i u Osijeku ili Rijeci ili bilo gdje. Pa da su u HOS-u mudri, samo bi preformulirali ZDS u “Život damo, domovinu ne damo” ili nešto slično, i cijele priče ne bi ni bilo. Nije problem HOS nego taj poklič i dok ga politika tolerira, ništa od ove zemlje”, rekao je Matić za Novi list.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI