MATIĆ O SASTANKU PREMIJERA I GENERALA: ‘Sada će mu se isplakati, a on će reći: Ne bojte se djeco, ja ću vas zaštititi’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Aktualni zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Pred Matić komentirao je zamolnicu tužilaštva Bosne i Hercegovine, odnosno postupku u kojem tužilaštvo BiH “sumnja da je četrnaest državljana Hrvatske navodno počinilo kaznena djela koja BiH dovodi u vezu s VRO ‘Bljesak’.

Komentirao je izjavu admirala Davora Domazeta Loše, koji je prije sastanka rekao da se ovdje radi o široj geopolitičkoj igri.

“Kada vrabac preleti preko krova on od toga pravi široke geopolitičke priče, ja bih se vratio u domaće okvire, odnose Srbija-BiH-Hrvatska. Na to ne utječe Biden, ni Soroš ni bin Laden”, rekao je Matić.

Dodaje, sve je to klasični balkanski posao, a ovo se događa više od 26 godina od događaja.

“Bljesak je bio čist, potpuno je jasno da se radi o skretanju pozornosti s nečega drugoga, javna tužiteljica instalirana od HDZ-a optužuje generale, većina generala je vezana uz HDZ i sada se događa dramulet, Plenković će ih pozvati ‘Padnite mi na grudi, ja ću to riješiti’.



To me podsjeća na ono kada je Ivo Sanader puštao ministre da se koprcaju u nevoljama koje ih je sam doveo, pa bi ih zatim ‘spasio’. Ponižavao ih je da bi ispao frajer”, rekao je Matić na N1.

Podsjeća, nitko nije odgovarao za prekomjerno granatiranje Vukovara.

“26 godina nakon akcije, jako smrdi na to da se u BiH događa nešto što bi trebalo zataškati”.

Na stolu su dvije opcije, da se zamolnice odbiju i tako pošalje poruka BiH, što zagovara predsjednik Zoran Milanović, a druga je da Hrvatska preuzme slučaj i prepusti ga DORH-u te, ako sve bude čisto, zatvori priču, čemu su skloniji u izvori bliski Vladi.

“Teško je reći što će biti, to su pravne cake, želim vjerovati da će odlučiti najbolje za naše generale i Bljesak, no kada se vraćamo u političke vode, licemjerno je da premijer poziva generale i sada će mu se isplakati, a on će reći ‘Ne bojte se djeco, ja ću vas zaštititi’. Kralj će ih, dakle, primiti u 11 sati. Zanima me što će im reći na to da postupke protiv njih podižu oni koje su instalirali. Plenković se ponaša u stilu ‘Nitko ne smije da vas bije’, a njegovi puleni iz BiH su doveli do toga”, smatra Matić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI