Matić: ‘Uživam gledati Medveda, Đakića i Culeja kako brane Pupovca’

screenshot

Bivši ministar branitelja i SDP-ov saborski zastupnik, Predrag Matić, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao najavljeni prosvjed u Vukovaru.

“Ja ne mogu biti protiv teme, ali kad vidite da se radi o HDZ-u, koji se nikad ne libi da ide na najniže strasti, a to su najteži ratni zločini, silovanje, Vukovar, rat. Tu se prepoznaje rukopis Tomislava Karamarka, isti je proces počeo sa šatorom. Može se biti zlurad pa reći kako ja uživam kad gledam Medveda, Đakića i Culeja kako brane Pupovca”, rekao je Matić.

Dotaknuo se i Milorada Pupovca.

“Pupovac je bio u Bačkoj Palanci i to je događaj koji se događa uživo, ne može znati što će Vučić reći, ali nakon što je to rekao, Pupovac je odmah trebao otići, ali nije. Vučić bi bio savršen predsjednik za ovu našu desnicu, samo da okrene magnetni pol. Ovdje SDSS i stranka Milorada Pupovca i drže većinu u Vladi i zato je lijepo gledati kako Đakić i Culej milo gledaju Pupovca, a najradije bi ga utopili u čaši vode”, rekao je Matić.

Komentirao je i sastanak ministra branitelja, Tome Medveda, s braniteljskim udrugama, odnosno njegovu izjavu da se problemi rješavaju u uredima, a ne na prosvjedima.



“Da mi nije neugodno, gurnuo bih si dva prsta u usta i povratio. Možete se smijati, plakati ili povratiti kad čujete da se stari rješavaju u ministarstvu”, rekao je Matić, dodavši da je i on na isti način apelirao na određene braniteljske udruge, ali da nije imao jednak uspjeh kao Medved, nego je ispred ministarstva postavljen šator.

“To je politika koja plovi na Karamarkovim jedrima, zamućuj vodu i plovi na onome na čemu su ljudi najslabiji. Ovdje treba isto reći, potpuno je jasno da su Srbi počinili deset puta više zločina nego Hrvati, ali morate znati, da je od 100 ratnih zločinaca i 10 naših momaka i ako niste spremni procesuirati njih, onda se ne može očekivati od drugoga da to isto učini”, rekao je Matić, istaknuvši da je potpuno jasno da je najavljeni prosvjed u Vukovaru zapravo prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića.

“Čitam da im i Glas Koncila daje potporu, to je mehanizam šatora”, kazao je Matić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI