MATIJEVIĆ PODIŽE KAZNENU PRIJAVU PROTIV PULJKA? ‘Oklevetao je mene i SDP!’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon gostovanja splitskog gradonačelnika u ostavci Ivice Puljka na HRT-u, SDP-ov gradski vijećnik Davor Matijević odlučio je podići kaznenu prijavu protiv njega, jer, kako je rekao za N1, smatra da je Puljak oklevetao “njega i SDP”.

“Optužuje da smo tražili gradski prostor za SDP. Nikad nisam nasamo razgovarao s gradonačelnikom Puljkom i za svjedoke planiram pozvati sve gradske vijećnike koji su bili dio ove programske suradnje. Podići ću danas prijavu zbog kaznenog djela klevete i privatnu tužbu zbog nadoknade štete, koju ću dati u humanitarne svrhe. Političari moraju paziti što javno govore. Žao mi je da je krenuo lažima i klevetama u kampanju. Daje mi razloga za vjerovati da će ovo biti prljava kampanja. Morao sam se zaštititi pravnim putem, nije prvi put da kleveće i mene i SDP”, rekao je Matijević.

Dodao je kako Puljak nije imao niti jednu opstrukciju od strane SDP-a, a sad ih za to optužuje.

Matijević se osvrnuo na ostavke Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića te zaključio kako su “novi izbori previše za Split”.

“Što je najgore, sve skupa generirao je gradonačelnik Puljak. Cijeli manevar je da se zaštiti njegov zamjenik Ivošević, on ima optužnicu DORH-a zbog prijetnji novinarki. Sve laži i klevete koje on izgovara u zadnje vrijeme su manevar da se zaboravi na ono najvažnije – da ima problema u najbližem timu. Gradonačelnik koji je zagovarao kulturan Split odavno je prešao tu granicu. Niti je kulturno da laže i kleveće niti da njegov zamjenik lupa šakom u zid na sjednicama Gradskog cijeća i vrijeđa ljude i bude verbalno nasilan prema ženama s pozicije moći koju ima. Gradonačelnik je odlučio, umjesto da riješi problem u svojoj kući, da cijeli grad žrtvuje”, naglasio je Matijević.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI