MEĐIMURSKA POLICIJA O STANJU U ROMSKOM NASELJU: Najoštrije odbacuju tvrdnje da se pojedine počinitelje ‘ne dira’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon vijesti u pucnjavi u romskom naselju Parag u Međimurju, u kojoj je smrtno stradala jedna žena, a među petero ozlijeđenih je i jedno dijete, postavila su se brojna pitanja o stanju i sigurnosti u tom i sličnim naseljima.

Policija je i sama potvrdila kako su u proteklih mjesec dana samo u Paragu imali 41 intervenciju.

Dnevno je međimurskoj policiji poslalo upit kako bi provjerili kakve prijave im stižu, kako je točno policija postupala, te ima li tamo ‘nedodirljivih’, odnosno počinitelja kaznenih djela za koji su poznati policiji, no snage reda i sigurnosti protiv njih ne postupaju.

“Nastavno na Vaš upit izvješćujemo Vas kako Policijska uprava međimurska gotovo svakodnevno pruža intervencije u naselju Parag, uglavnom zbog narušavanja javnog reda i mira, tuča, svađa, vika i sličnih prekršaja. U protekla dva mjeseca zabilježili smo pet dojava o pucnjavi iz vatrenog oružja na području naselja Parag.

Što se tiče oduzetog oružja u ovom naselju, tijekom 2021. godine oduzeta je jedna automatska puška, dvije poluautomatske puške, jedan pištolj te 41 komada streljiva. Za navedeno oružje podnesene su dvije kaznene prijave te jedna prekršajna prijava. Također su ove godine dvije automatske puške dragovoljno predane službenicima Policijske postaje Čakovec bez sankcija.



Navodne informacije “pojedinih izvora” o postajanju počinitelja kažnjivih ponašanja koje se “ne dira” najoštrije odbacujemo. U naselju Parag, kao i drugim naseljima na području Županije, policija u svakom slučaju kad utvrdi elemente kaznenog djela ili prekršaja podnosi adekvatne prijave nadležnom državnom odvjetniku ili sudovima”, stoji u odgovoru policije redakciji Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI