MEĐIMURSKI ŽUPAN KOMENTIRAO POBJEDU NA PRIJEVREMENIM IZBORIMA: ‘Ovo je jedna veća razina i standard političke kulture’

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Župan koji je uzburkao javnost prvo zbog ostavke, a onda zbog toga što se ponovno kandidirao na to mjesto je Matija Posavec, župan Međimurske županije. On je za N1 govorio o tome kako je na prijevremenim izborima dobio 79 posto glasova.

“Bez obzira na rezultate, bilo je odmah radno jer smo se povukli bez euforije i tu noć proučavali državni proračun za 2022. i pisali amandmane. Poslali smo 17 amandmana, istaknuo je Posavec.

Ovo mu je četvrti mandat, a nakon sumnje u korupciju, ponovno je pomeo konkurenciju.


“Kako ljudi kažu – u svakom zlu ima nečeg dobrog. Ovo je jedna veća razina i standard političke kulture. Izbori su bili prije nekoliko mjeseci, 16. svibnja. Te sam izbore dobio bez ijednog tereta koji mi je na leđima danas, a nije bio onda”, rekao je novi/stari župan.

Dodao je kako je “na neposrednim izborima dobiti takav postotak najveći legitimitet u demokratskom društvu”.Posavec je naglasio da se povjerenje u politici ne ostvaruje preko noći.

“Ono se gradi godinama. Ovaj posao obavljam već deset godina”, naglasio je.

Istaknuo je da radi u najboljem interesu građana i da oni to prepoznaju.

Osvrnuo se i na istragu koja se vodi protiv njega, navodeći da mu je jasno da postoji velik medijski interes.

“Puno je bilo netočnih informacija. Ne mogu, ne smijem i ne želim komentirati istragu jer ne želim narušavati tijek kako to ide u pravnom procesu. Istraga je otvorena, znači da postoji sumnja, ali ne krivnja. Kad istraga završi, vidjet ćemo kakve će biti mogućnosti”, zaključio je međimurski župan.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI