MEDVED NAKON SASTANKA HDZ-a: ‘Mi smo nositelj i jamac stabilnosti Hrvatske’

Foto: MORH/J. Kopi

U utorak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka, a nakon toga i sjednica Središnjeg odbora HDZ-a.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved se obratio medijima nakon održanih sastanaka.

“Bio je osvrt na cijelu godinu, na sve bitne aktivnosti, sve što je obilježilo 2021. godinu”, kazao je Medved.

Kazao je da je u prvom planu pandemija koronavirusa. “Uz booster dozu, trebaju se poštovati mjere Stožera. Dobili smo informacije što se događa s omikronom u Europi”, rekao je Medved te dodao da su se osvrnuli i na broj zapolesnih u Hrvatskoj: “Uz sve poteškoće koje smo imali, uvažavajući sve mjere, imamo 20.000 zaposlenih više u odnosu na 2019. godinu.”


Također, osvrnuo se i na obnovu nakon potresa. “Za nekoliko dana je godišnjica razornog potresa na Banovini, odat ćemo priznanje svim volenterima i operativnim snagama koje su sudjelovali na sanaciji te predstaviti aktivnosti koje su pred nama”, kazao je Medved.

Ulazak u Šengen, kazao je Medved, je značajna aktivnost za ulazak u EU područje. Posebno je važna mjera bila ona koju je ministar Aladrović predstavio za zapošljavanje, rekao je.“‘Kako za povećanje broja zaposlenih, tako i za demokratsku mjeru. Bit će poticajna za one koji su na radu u drugim zemljama unutar EU. No, potiče i one unutar Hrvatske”, istaknuo je Medved.

“Važno je spomenuti da je HDZ u svom radu bila nositelj političke stabilnosti, to je i sada, kao i vlasti. Činimo političku stabilnost kao osnovni preduvjet za sve ostale aktivnosti i programe gospodarskog rasta”, rekao je Medved dodajući da je godina bila prepuna izazova, ali da su se uspješno borili sa svime’, zaključio je Medved.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI