MEDVED ODGOVORIO VUČIĆU: Poslao mu poruku na koju čekamo odgovor iz Beograda!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Danas se obilježila 30 godišnjica početka Domovisnskog rata u Pakracu. Prigoda je to da se na sve osvrne resorni ministar i potpredsjednik Vlade Tomo Medved koji je i sam danas boravio u Pakracu.

Uz to što je govorio o izmjenama zakona o hrvatskim braniteljima, Medved je gostujući u Dnevniku HRT-a komentirao i stanje na Banovini kao čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa a dotaknuo se i teme važnosti traganja za osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Ministar Tomo Medved rekao je da je dosad zaprimljeno više od 2000 zahtjeva za obnovu, a građani su oslobođeni nepotrebnog administriranja. Do sad je pregledano 35.252 objekta.  “Od njih, 11.825 je neuseljivo, odnosno nisu sigurni za stanovanje i boravak, a s oznakom crveno njih je 4.193”, tvrdi ministar Medved.

Istaknuo je i kako su rušenja oštećenih objekata preduvjet za obnovu, no trenutno se ruše samo državni i gradski objekti. Prvi su na redu oni državni u Petrinji s kojih prijeti opasnost, no za nekoliko dana Medved očekuje da će elaborati biti gotovi te će se započeti s rušenjem

Županiju je nakon potresa napustila 2861 osoba, kaže ministar Medved.Poruka predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću

U nedavnom intervjuu za jedan hrvatski medij predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da želi da se pronađe svaki nestali Hrvat. Hrvatskoj je poručio: „Pokažite mjesto za koje mislite da se netko nalazi, pošaljite svoje ljude i zajedno ćemo to mjesto iskopati u roku od 24 sata. Samo da biste vidjeli da nitko ništa ne krije.”

Ima li spoznaje o određenim takvim mjestima, Medved je rekao da se zna što su postrojbe tzv. JNA radile nakon ulaska u Vukovar, ali se ne zna gdje su posmrtni ostaci.

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio je da kaže gdje su posmrtni ostaci koji su odvezeni iz primarnih grobnica.

“Od Srbije je u posljednjih pet godina traženo više od 100 konkretnih protokola, i zato neka odgovore na naše konkretne zahtjeve, naglasio je Medved.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI